Hillary Clinton advarer: Falske nyheder kan have fatale konsekvenser

Falske nyheder er en trussel mod demokratiet og almindelige mennesker, understreger Clinton.

Hillary Clinton har ellers holdt meget lav profil, siden hun ved præsidentvalget tabet mod Donald Trump. (Foto: © MARK WILSON, Scanpix)

De falske nyheder er en trussel, der bør bekymre os alle.

Så klart er budskabet fra Hillary Clinton, der har været ude at advare om den epidemi, hun oplever af falske nyheder på de sociale medier.

- Det er nu tydeligt, at falske nyheder kan have konsekvenser i den virkelige verden, siger den tidligere præsidentkandidat, Hillary Clinton, under en ceremoni for den afgående senator Harry Reid i Nevada.

En fare der løses hurtigt

Hun træder frem og advarer om faren ved falske nyheder på de sociale medier, efter at en mand fra North Carolina i weekenden gik ind på en pizzarestaurant i Washington D.C. med en riffel og affyrede skud mod en ansat.

Det gjorde han, efter at han på de sociale medier havde læst, at Demokraterne drev en børneprostitutionsring fra restaurantens baglokaler.

- Det her handler ikke om politik eller partipolitik. Liv er i fare for helt almindelige menneskers, der bare prøver at leve deres liv, passer deres arbejde og bidrager til deres samfund, siger hun og understreger, at det er en trussel, der bør bekymre os alle – både demokrater, konservative og uafhængige.

Falske nyheder er især kommet på dagsordenen efter valgkampen i USA, hvor tre ud af fire amerikanere faldt for falske nyheder.

Det viste en ny undersøgelse, som Ipsos Public Affairs har gennemført for det amerikanske netmedie Buzzfeed News.