Hillary Clinton efter mistænkelige pakker: Jeg er bekymret som amerikaner

Højtstående amerikanere har modtaget mistænkelige pakker. Clinton advarer om en 'foruroligende udvikling'.

Hillary Clinton udtrykker sin bekymring over udviklingen i USA efter at have modtaget en mistænkelig pakke. (Foto: CRISTOBAL HERRERA © Scanpix)

- Når folk spørger mig, hvordan jeg har det, siger jeg, at jeg har det godt som person. Som amerikaner er jeg bekymret.

Sådan siger Hillary Clinton, efter hun og flere andre personer med tilknytning til det demokratiske parti det seneste døgn har modtaget mistænkelige pakker. Heriblandt den tidligere præsident Barack Obama.

En pakke adresseret til Hillary Clinton blev i nat amerikansk tid opfanget af Secret Service under et sikkerhedstjek, hvor den blev identificeret som en mulig sprængladning.

Det siger Secret Service i en pressemeddelelse.

Ved en pressekonference i dag kommer Hillary Clinton med en opfordring.

- Det er en tid med dyb splid. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at bringe vores land sammen. Vi skal også vælge kandidater, der vil forsøge at gøre det samme, lyder det fra Hillary Clinton, som siger, at en foruroligende udvikling er i gang i USA.

Borgmester: Det er en terrorhandling

I skrivende stund er der meldinger om, at mindst en håndfuld mistænkelige pakker er blevet sendt til personer med tilknytning med det demokratiske parti.

Meldingerne om de mulige brevbomber har skabt mistanker flere steder i landet. Herunder på et kontor i San Diego, hvor det viste sig at være en falsk alarm, skriver The Guardian.

Flere gader i Manhattan blev i dag afspærret, da en bygning, hvor CNN har kontor, blev evakueret på grund af meldinger om en brevbombe.

Pakken med en formodet rørbombe, som blev sendt til CNN, indeholdt også en konvolut med et hvidt pulver, oplyser politiet ifølge Ritzau.

Efterfølgende har New Yorks borgmester, Bill de Blasio, på en pressekonference betegnet truslen mod CNN som en terrorhandling.

- Hvad vi så i dag var et forsøg på at terrorisere. Det er tydeligvis en terrorhandling, der forsøger at underminere vores frie presse og lederne i dette land gennem voldshandlinger, siger Bill de Blasio.

Borgmesteren opfordrede borgerne i New York til ikke at lade sig kue af dagens begivenheder og sagde, at der ikke var tegn på alvorlige trusler mod andre steder i New York.

- Vi kan ikke blive terroriseret, hvis vi nægter at lade terroristerne vinde, lød det fra borgmesteren.

Der vil dog være en klar polititilstedeværelse ved flere store mediehuse og "nøglelokationer" i millionbyen, sagde han.

Tegn på sammenhæng

New Yorks demokratiske guvernør, Andrew Cuomo, peger på, at han ser en forbindelse mellem dagens begivenheder og en "giftig retorik" i USA i øjeblikket.

Tidligere i dag oplyste guvernøren, at han havde modtaget en mistænkelig pakke, men en talsmand fra New Yorks politi siger ifølge AP, at det ikke er en bombe, og at den ikke er relateret til andre formodede sprængladninger.

John Miller fra New Yorks politi siger ifølge Ritzau, at pakkerne til både CNN, George Soros, Hillary Clinton og tidligere præsident Barack Obama ser ud til at være sendt af den samme person.

I mandags modtog den politisk aktive milliardær George Soros en rørbombe, som politiet sprængte ved en såkaldt proaktiv detonering.

Trump: Afskyvækkende

På et pressemøde her til aften dansk tid oplyser USA's præsident Donald Trump, at ledende sprængstofeksperter undersøger de mistænkelige pakker.

Han opfordrer den amerikanske befolkning til at stå sammen.

- Handlinger eller trusler om politisk vold hører ikke hjemme i USA, siger han.

- Denne ekstreme opførsel er afskyvækkende i forhold til alt, hvad vi værdsætter som amerikanere, lyder det fra præsidenten.

- Vi er ekstremt vrede, kede af det og ulykkelige over, hvad vi har bevidnet her til morgen, og vi vil komme til bunds i det, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk