Hillary Clinton "huskede forkert"

Hillary Clinton trækker sine udtalelser tilbage om, hvordan hun for 12 år siden på et besøg i Bosnien, var under beskydning. "Jeg huskede forkert", siger hun.

Hillary Clinton trækker sine udtalelser tilbage om, hvordan hun for 12 år siden på et besøg i Bosnien, var under beskydning. "Jeg huskede forkert", siger hun.

Optagelser af den tidligere præsidentfrue og nuværende demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clintons, besøg i Bosnien for 12 år siden giver et noget mere fredeligt billede af virkeligheden end dét, hun selv tidligere har fortalt, at hun oplevede.

MediaLinks:

Nu beklager Clinton og fortæller, at hun "huskede forkert", da hun påstod, at besøget foregik under beskydning.

To forklaringer til én historie

- Hvis jeg har givet indtryk af, at der blev affyret skud, så var det ikke, hvad de sagde til mig. Vi skulle lande på en bestemt måde, vi skulle trække i skudsikre veste på grund af risikoen for beskydning. Jeg fik også at vide, at velkomstceremonien var flyttet væk fra landingsbanen. Men der var den her 8-årige pige, og hende ville jeg i det mindste hilse på. Så jeg tog imod hendes gaver og kørte videre. Sådan husker jeg det, siger Clinton i sin forklaring i går.

Her er, hvad Clinton sagde i sidste uge, da hun fortalte om sit Balkanbesøg.

- Jeg kan huske, at vi landede under beskydning fra snigskytter. En velkomstceremoni var planlagt, men vi løb i stedet foroverbøjede hen til bilerne.

Optagelserne fra Bosnien viser en storsmilende og vinkende Hillary Clinton, der træder ud af flyet på landingsbanen og roligt går rundt og hilser på de fremmødte.

Facebook
Twitter