Hillary Clinton tager ansvar for Benghazi-tragedie

USA kan ikke forhindre alle terrorangreb, siger Clinton i Kongressen om angreb på konsulat i Libyen.

- Jeg tager ansvaret for, hvad der skete i Benghazi, sagde Demokraternes frontfigur i op til USA's præsidentvalg i dag. (Foto: Michael Reynolds © Scanpix)

USA kan ikke hindre alle terrorangreb, men det må alligevel løbe en risiko og udøve diplomati, sagde den tidligere amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton, da hun torsdag var til høring i Kongressen om angrebet på USA's konsulat i Benghazi i Libyen i 2012.

- Jeg tager ansvaret for, hvad der skete i Benghazi, sagde Demokraternes frontfigur i USA's valgkamp op til præsidentvalget næste år.

Ved angrebet i september for tre år siden blev den amerikanske ambassadør i Libyen, Christopher Stevens, og tre amerikanske soldater dræbt.

Republikanere: Det var en "katastrofe"

Hillary Clinton var som udenrigsminister ansvarlig for udenrigsministeriet i præsident Barack Obamas regering, og kritikere har forsøgt at give hende skylden for brister i sikkerheden op til angrebet.

Men en undersøgelseskommission har fastslået, at der skete fejl i ledelsen, og at visse farer blev undervurderet.

Hendes håndtering af Benghazi-angrebet har været genstand for stærk kritik og har undergravet hendes troværdighed hos en del republikanere.

Republikaneren Peter Roskam sagde til Clinton, at hun havde været chefarkitekten bag USA's politik i Libyen, og at hele udviklingen i landet var en "katastrofe."

Clinton sagde hertil, at præsident Barack Obama havde det sidste ord, når det gjaldt om at finde kursen for politikken i Libyen.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter