Hillarys mail-sag eksploderer: Bill anklages for svindel

Bill Clinton opsøger justitsminister, mens en føderal efterforskning er i gang mod Hillary. Nu får FBI sagen.

Både Bill Clinton og USA's justitsminister Loretta Lynch har bedyret, at mødet mellem de to var af privat karakter og ikke handlede om Hillary Clintons e-mail-sag, som Lynch skal afgøre. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)

Har Bill Clinton lavet en kæmpebommert, der kan gøre det vanskeligt for hans kone, Hillary, at blive valgt til USA's præsident?

Det spørgsmål lyder i USA, efter det er kommet frem, at Bill Clinton har opsøgt USA's justitsminister, Loretta Lynch.

Det skete, kort før Lynch skulle beslutte sig i sagen om Hillary Clintons brug af en privat e-mail-server, mens hun var udenrigsminister.

Nu har Lynch meddelt, at hun overlader det til forbundspolitiet FBI og anklagere at afgøre, om Hillary Clinton skal sigtes i sagen. Hun vil ikke selv træffe en beslutning, selv om hun har retten til det.

- Anbefalingerne vil blive gennemgået af anklagere og FBI's direktør, og de vil fremlægge det for mig. Jeg regner med fuldt ud at acceptere anbefalingerne, siger hun fredag på et pressemøde.

Det er avisen New York Times, der tidligere på ugen kunne berette om det private møde mellem Bill Clinton og Lynch.

Mødet mellem de to fandt sted i lufthavnen i Phoenix i den amerikanske stat Arizona, hvor Clinton sprang op i Lynchs fly for at tale med hende.

Begge har de bedyret, at mødet var af privat karakter, og at de ikke talte om Hillary Clintons e-mail-sag.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk