Der er mere end et år til, at USA skal vælge ny præsident, og hverken det republikanske eller demokratiske parti har formelt valgt deres præsidentkandidat.
Alligevel er kampen om en særlig gruppe vælgere allerede sat ind fra både den amerikanske præsident, Joe Biden, og den tidligere præsident Donald Trump, der stiller op som Republikanernes præsidentkandidat.
Omdrejningspunktet er en strejke på bilfabrikker, blandt andet i delstaten Michigan, der har været i gang siden den 14. september. Her nægter de ansatte at genoptage arbejdet for verdenskendte bilfabrikanter som General Motors og Ford.
De ansatte strejker, fordi de vil have bedre vilkår - og begge politiske fløje har øjnet muligheden for at bruge situationen politisk.
Derfor er der i disse dage fint besøg i Michigan af både den nuværende og tidligere amerikanske præsident.
Slaget er i gang
Besøgene markerer startskuddet på kampen om de afgørende svingstaters vælgere.
Det fortæller Anne Alling, der er journalist i USA.
- Slaget om svingstaterne er i den grad indledt, siger Anne Alling og forklarer, at det ikke kun er de ansatte på bilfabrikkerne, de to kandidater henvender sig til.
- Kampen om fagforeningsmedlemmerne er vigtig for Biden. Medlemmerne symboliserer arbejderklassen, som både Trump og Biden kæmper hårdt om. Deres fremmøde i Michigan, hvor strejkerne finder sted, er på flere måder en forsmag på præsidentvalgkampen.
Joe Biden ankom tirsdag til byen Detroit i Michigan, iført fagforenings-kasket, for at vise sin støtte til de strejkende fabriksarbejdere.
Med dertilhørende megafon sagde han til de strejkende, at det er fagforeningerne, der har bygget middelklassen, og at det er middelklassen, der har bygget Amerika.
Derfor, sagde han, er det tid til, at de ansatte skal have en højre løn.
Og det er atypisk, at en præsident blander sig på den måde, fortæller Anne Alling.
- Som den første præsident nogensinde mødes han med bilarbejderne midt i strejken. Det er normalt ikke noget, præsidenter gør. De plejer at holde sig langt mere neutrale og lægger sig ikke på den måde ud med den magtfulde bilindustri, siger hun.
Joe Biden har opfordret alle parterne til at blive ved forhandlingsbordet og komme frem til en aftale, der er god for begge parter.
Trump støtter også de strejkende
Arbejderne er utilfredse med, at deres krav om lønforhøjelser, bedre pensionsordninger og større jobsikkerhed ikke er blevet mødt. De kræver blandt andet kontinuerlige lønstigninger over de næste fire år.
I alt strejker 13.000 ansatte, der er organiseret i den amerikanske fagforening United Auto Workers (UAW), i delstaterne Missouri, Michigan og Ohio.
Joe Biden har flere gange meldt ud, at han står på arbejdernes side i konflikten.
Og det samme har Donald Trump.
Trump har blandt andet lovet at hæve lønningerne og beskytte job i branchen, hvis han bliver valgt som præsident næste år.
Derudover ser det ud til, at Trump senere i dag endnu engang dropper at deltage i en af de republikanske præsidentkandidaters store tv-debatter. Denne gang fordi han i stedet tilsyneladende vælger at kigge forbi de strejkende bilarbejdere i Michigan.
Og det er der god grund til, for han vandt nemlig delstaten i 2016.
- Det var blandt andet vælgerne i Michigan, som Trump var dygtig til at få fat i dengang: De "almindelige amerikanere". Det var blandt andet dem, der troede på Trump og hans politiske projekt, siger Anne Alling.
Men Trump kommer til at kigge forgæves efter fagforeningspræsidenten i UAW, Shawn Fain.
- Jeg ser ingen mening i at mødes med ham, for jeg tror ikke, at manden overhovedet går op i, hvad vores arbejde står for, og hvad arbejderklassen står for, lød det fra Shawn Fain til CNN tirsdag nat dansk tid.
Det er første gang, at så mange store bilgiganter rammes af strejke på samme tid.
Ikke meldt noget ud om støtte
De bilansattes fagforening har tidligere offentligt støttet Joe Biden.
Men UAW har denne gang ikke meldt ud, at den støtter Bidens kamp om at blive i Det Hvide Hus efter 2024.
- Derfor er det også meget vigtigt for ham at vise de ansatte på bilfabrikkerne og resten af den amerikanske befolkning, hvor han står i denne konflikt, lød det tidligere på måneden fra Philip Khokhar, DR's korrespondent i USA.
Det er blandt andet bekymring for Biden-administrationens klimaplan, "Build Back Better", og dens betydning for bilindustrien, der gør, at fagforeningen holder til tilbage i forhold til at støtte Biden.
Tidligere på året sagde Shawn Fain blandt andet, at præsident Bidens elbilsstrategi vil skade medlemmerne af fagforeningen.
Når præsidentvalget finder sted 5. november 2024 finder vi ud af, hvem, de strejkende bilansatte i Michigan troede på, ville gøre mest for dem.
DR's udenrigspodcast 'Stjerner og striber' tager temperaturen på den amerikanske præsidentvalgkamp. Du kan lytte med her: