Historisk hotel angrebet igen i Kabul: Sneg sig ind igennem køkken

Flere meldes dræbt og såret i angrebet, der har stået på i flere timer.

Hotellet er omringet af afghanske sikkerhedsstyrker. (Foto: JAWAD JALALI © Scanpix)

Den afghanske hovedstad Kabul har været hårdt ramt af angreb de seneste måneder.

Det til trods for at sikkerheden har været øget, siden 150 mistede livet, da en kæmpe bilbombe eksploderede i byen sidste år i maj. Det mest dødelige angreb siden 2001.

Lørdag klokken 17.30 dansk tid blev byen igen ramt af et angreb, da tre gerningsmænd slog til mod et af byen luksushoteller - Hotel Intercontinental.

Mindst seks er såret og flere meldes dræbt, oplyser Nasrat Rahimi, talsperson for Afghanistans indenrigsminister.

- Jeg ved ikke, om gerningsmændene er inde på hotellet, men jeg kan høre skud fra første sal. Vi gemmer os på vores værelser. Jeg beder til, at specialstyrkerne når frem, inden de de dræber os, siger en hotelgæst ifølge AFP.

Gerningsmændene var svært bevæbnet med maskingeværer, raketstyr og håndgranater.

Det skriver flere medier heriblandt BBC, The Guardian og Reuters.

En talsperson for indenrigsministeriet fortalte tidligere, at nogle gerningsmænd bar selvmordsbomber.

Stormede køkkenindgang

Gerningsmændene skulle angiveligt have stormet en af hotellets indgange ved køkkenet og skudt nogle af de bevæbnede politimænd. Hotellets hovedindgange skulle være svært bevogtet.

Det ligger smukt på en bakketop med udsigt over hele Kabul. Især under Ramadanen er hotellets udendørs restaurant et populært sted at bryde fasten.

Sune Engel Rasmussen, mellemøstkorrespondent

Herefter satte de ild til køkkenet og på flere af hotellets etager. I flere timer herefter var der skudkampe mellem gerningsmændene og afghanske specialstyrker.

Specialstyrkerne menes at have dræbt to af gerningsmændene, men det er stadig uvist, hvor mange gerningsmænd, hotelgæster og ansatte, der er tilbage inde på hotellet.

Ifølge Reuters var flere end 100 it-ingeniører samlet til konference på hotellet, da det blev angrebet.

Også angrebet i 2011

Hotel Intercontinental er et af Kabuls få luksushoteller, og det har tidligere været populært blandt udenlandske sikkerheds- og NGO-arbejdere.

Det stoppede dog i 2011, hvor hotellet også blev angrebet og 12 mistede livet.

Det fortæller Sune Engel Rasmussen, der er mellemøstkorrespondent for Wall Street Journal og tidligere har boet i Kabul.

- Siden er det primært afghanere, der har brugt det. Det ligger smukt på en bakketop med udsigt over hele Kabul. Især under Ramadanen er hotellets udendørs restaurant et populært sted at bryde fasten.

Hotellet åbnede tilbage i 1969 og har været meget igennem siden.

- Landets krige har tæret hårdt på det men den nye leder, der overtog hotellet i 2006, har fået sat det i stand til fordums storhed, siger Sune Engel Rasmussen.

Angrebet kommer få dage efter, at det amerikanske udenrigsministerium advarede om, at der var risiko for et angreb i Kabul.

- Ekstremistiske grupper kan være ved at planlægge et angreb mod hoteller i Kabul som Hotel Baron tæt på lufthavnen, skrev de torsdag på Twitter.

Udenrigsministeriet har ikke oplysninger om, at der er danskere berørt. Ambassaden i Kabul følger sagen.