Historisk koncert: Rolling Stones rockede Havana

Over en halv million mennesker så med, da Rolling Stones fredag gav gratis koncert i Cubas hovedstad.

Hundredtusindvis af cubanere var fredag med til at skrive musikhistorie, da Rolling Stones for første gang nogensinde gav en koncert i landet.

Koncerten markerer endnu en milepæl i Cubas tilsyneladende hastige forandring. USA har i årevis været den store fjende, og år tilbage var det forbudt for de statslige radiostationer at afspille udenlandsk rockmusik.

Se klip fra koncerten her

stonescuba_drdk

Men det har ændret sig. Restriktioner på, hvilken musik der må afspilles, er for længst fjernet, og få dage efter præsident Barack Obamas historiske besøg i Havana satte Rolling Stones så strøm til mikrofonerne ved en gratis udendørskoncert i Havana.

- Vi har optrådt mange utrolige steder, men denne koncert i Havana bliver en historisk begivenhed for os, sagde forsanger Mick Jagger på spansk i en video, de britiske rocklegender udsendte inden de gik på scenen.

- Tak fordi I byder os velkommen til jeres smukke land. Tiden ændrer alt. Det ville have været en overraskelse, hvis dette var sket for ti år siden, tilføjede Jagger ifølge Los Angeles Times.

Rockfans fra alle dele af Cuba havde taget turen til Havana for at overvære det historiske øjeblik, og de så Stones lægge ud med 1968-hittet "Jumpin' Jack Flash".

Under Fidel Castros kommunistiske revolution var der ikke plads til megen rock and roll. Styret havde ikke tillid til grupper som Beatles og Rolling Stones, der blev set som spydspidser for kulturel imperialisme, skriver Los Angeles Times.

Gennem de i alt 18 numre talte Jagger spansk til publikum.

- Vi ved, at for år tilbage var det svært at høre vores musik i Cuba, men her står vi, sagde han til et begejstringsbrøl fra tilskuerne.

Rolling Stones blev dannet i 1962 - tre år efter revolutionen i Cuba - men bandets fremskredne alder lagde ikke en dæmper på begejstringen hos de mange unge blandt publikum.

De statslige medier i Cuba skønner, at omkring en halv million mennesker overværede koncerten, som Rolling Stones afsluttede med nummeret "Satisfaction".

/ritzau/

- Vi ved, at for år tilbage var det svært at høre vores musik i Cuba, men her står vi, sagde Mick Jagger, der gennem de i alt 18 numre talte spansk til publikum.

Opslået af DR Nyheder på 26. marts 2016