Historisk lang tale: Otte timer i højhælede for at sætte fokus på immigranter

Den 77-årige demokratiske leder i Repræsentanternes Hus holdt en historisk lang tale.

Da den demokratiske leder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, kørte i sin bil mod Kongressen i går morges, ringede hun og bad sine demokratiske allierede om hjælp.

De skulle indsamle de bedste historier og bibelcitater, som havde noget med de såkaldte ”Dreamers” at gøre.

Dreamers er nogle af de illegale immigranter, som er ankommet til USA som børn.

De er blevet omdrejningspunkt i debatten om immigration og kan samtidig afgøre, om USA får vedtaget en ny finanslov, eller om regeringen skal gå i stå, når en deadline udløber ved midnat amerikansk tid.

Demokraterne samlede over 100 historier og citater, skriver Washington Post.

Nancy Pelosi havde behov for de historier.

For hun endte med at holde den længste tale i Repræsentanternes Hus nogensinde.

Hun talte i otte timer i træk, uden tissepause og i højhælede sko.

- Det er fuldstændig uhørt. En historisk lang tale. Hun gør det for at lægge maksimalt pres på republikanerne forud for budgetforhandlingerne, forklarer Jørn Brøndal, professor og leder af Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet.

Immigranter i budgetforhandlinger

De cirka 700.000 ”Dreamers” var oprindeligt beskyttet mod deportering på grund af et program, som den tidligere præsident Barack Obama havde indført.

Det program har Donald Trump ændret, så det i princippet løber ud den 05. marts.

Men samtidig skal USA's politikere vedtage en ny finanslov, og demokraterne kræver nu, at der kommer en ny løsning til de 700.000.

Ellers vil de ikke stemme for en ny finanslov.

Hvis ikke der kommer en ny finanslov eller en midlertidig løsning, vil den amerikanske forbundsregering lukke ned, og en række offentlige ydelser og tjenester vil holde op med at fungere.

Dette skete så sent som i januar, hvor problemstillingen var den samme.

Republikanerne har behov for demokrater

Republikanerne har flertallet i både Senatet og Repræsentanternes Hus.

Men fordi en række republikanere i Repræsentanternes Hus ikke har tænkt sig at stemme for budgetforslaget, forventes det, at Republikanernes leder, Paul Ryan, har behov for Nancy Pelosi og nogle af hendes demokratiske stemmer.

- Med denne tale forsøger Nancy Pelosi at få en garanti fra Paul Ryan på immigrationsområdet. Samtidig taler hun direkte til de demokratiske kernevælgere, der ser immigranternes rettigheder som en mærkesag for partiet, siger Anders Agner, USA-ekspert og redaktør på Kongressen.com.

Pelosi: Demokrater bliver ydmyget

Republikanerne og demokraterne i Senatet er blevet enige om et budgetforslag. Demokraterne har stemt for – fordi de har fået lovning på, at Senatet efterfølgende tager en debat om de 700.000 ”Dreamers”.

Men nu skal budgetforslaget endeligt vedtages i Repræsentanternes Hus.

Nancy Pelosi frygter, at der ikke bliver nogen efterfølgende debat om de 700.000 ”Dreamers” i Repræsentanternes Hus, forklarer Anders Agner fra Kongressen.com.

- Hun stoler ikke på Paul Ryan. Hun frygter, at han ikke vil gennemføre en debat om immigranterne. Derfor forsøger hun nu at få maksimalt opmærksomhed på sagen, siger Anders Agner.

Den frygt var til at spore under Nancy Pelosis tale. Den 77-årige leder mener, at republikanerne ikke overholder deres løfter overfor demokraterne.

- Hvorfor skal vi i Repræsentanternes Hus blive behandlet så ydmygende, når den republikanske leder i Senatet har givet os mulighed for at løse dette i fællesskab på tværs af partiskel? Hvad er der galt? Der er noget galt med dette billede, lød det fra Nancy Pelosi i sin otte timer lange historiske tale.

FacebookTwitter