'Historisk ydmygelse', 'forfærdelse' og 'knust': Hårde ord om brexit-nederlag

Den britiske presse er nådesløs, efter den britiske premierminister Theresa Mays historiske brexit-nederlag.

Theresa May skal igennem en mistillidsafstemning i dag onsdag efter det historiske nederlag. (Foto: © MARK DUFFY, Scanpix)

Den britiske premierminister, Theresa May, vågner op til en brutal pressedækning - hvis hun altså har sovet i nat - oven på det markante nederlag efter afstemningen om en skilsmisse-aftale med EU.

Med stemmerne 432 mod 202 forkastede det britiske underhus den brexit-aftale, som May har forsøgt at forhandle på plads med EU.

De britiske aviser er hårde i deres dom over premierministeren, som har lidt det største nederlag ved en afstemning i det britiske parlaments historie.

'Død som en dronte', lyder ordene på forsiden af The Sun, hvor Theresa May er afbildet som den uddøde fugl.

De øvrige aviser går også hårdt til Theresa May efter det historiske nederlag.

The Times slår fast, at May har spillet en 'ekstraordinær' dårlig hånd.

- Landet står over for en krise, og det er usikkert, om fru May er en del af problemet eller en del af løsningen. Hun skulle spille en næsten umulig hånd, men hun spillede den ekstraordinært dårligt, skriver The Times.

The Daily Mirror bruger ordene 'ingen aftale, intet håb, ingen anelse, ingen tillid' på forsiden. Avisen skriver samtidig, at det er på tide, at afholde et parlamentsvalg.

'En fejlvurdering'

The Daily Telegraph slår fast, at både Theresa May og EU har fejlvurderet stemningen i det britiske parlament.

- Enhver med en klarere forståelse ville have set, at Underhuset ikke kunne vedtage en aftale, der truer med at undergrave Storbritanniens uafhængighed, skriver avisen.

The Daily Express bruger ordet 'dismay' (forfærdelse, red.) på forsiden.

- Demokratiets integritet står på spil nu. Der er ingen vej tilbage, skriver avisen på forsiden.

Som ventet stemte det store oppositionsparti Labour imod aftalen sammen med blandt andre det skotske SNP, regeringens nordirske støtteparti DUP og hele 118 parlamentarikere fra Theresa Mays eget konservative parti.

Theresa May sagde umiddelbart efter afstemningen:

- Underhuset har talt, og regeringen vil lytte.

Oppositionens leder, Jeremy Corbyn, vil tage initiativ til en mistillidsafstemning mod regeringen, som vil blive behandlet onsdag.