Høje medicindoser, hjertestop og dødsfald: Fransk læge mistænkt for 9 drab og adskillige mordforsøg

Efterforskere mener, at lægen har forgiftet mindst 24 patienter. Ni af dem er døde.

Narkoselægens advokater, Jean-Yves Le Borgne og Randall Schwerdorffer, har efterlyst flere beviser i retten. Selv nægter narkoselægen sig skyldig. (Foto: Sebastien Bozon © Scanpix)

En narkoselæge fra byen Besançon i det nordøstlige Frankrig er under anklage for mord på patienter.

Fransk politi undersøger en række mistænkelige hændelser, og efterforskere mener, at den franske læge har givet et stort antal patienter injektioner, som har forårsaget hjertestop, hvorefter han på heltemodig vis har forsøgt at genoplive dem.

Det skriver flere franske medier, blandt andre Le Monde og Libération.

Efterforskningen har været i gang siden 2017, og i første omgang var lægen alene mistænkt for at have forgiftet syv patienter under rutineoperationer på de to privathospitaler, han arbejdede på.

Siden er antallet af forgiftninger dog steget til 24, hvoraf det i ni tilfælde er mislykkedes lægen af genoplive patienterne. Forgiftningerne skal angiveligt være sket mellem 2008 og 2016.

Fireårig er blandt ofrene

Ifølge anklager Etienne Manteaux var den franske anæstesilæge ofte "i umiddelbar nærhed" af de involverede patienter, og lægen var desuden hurtig til at fastslå diagnosen, når patienter fik hjertestop under operationer, så han undgik "mistanke om overdosis af lokalbedøvelse eller kalium".

Et af lægens formodede ofre - en fireårig dreng, der skulle have fjernet mandler - fik hjertestop to gange under operationen. Begge gange blev han genoplivet af den anklagede anæstesilæge.

Selv nægter lægen sig skyldig i alle anklager, og hans advokater har i retten efterlyst flere beviser i sagerne, de pårørendes advokater kalder "mistænkelige sammentræf".

Dansk sygeplejerske blev dømt

Sagen mod lægen i Frankrig er bare en af flere, hvor sundhedspersonale er blevet anklaget og i nogle tilfælde dømt for at have myrdet patienter.

I Tyskland har en mandlig sygeplejerske indrømmet drab på 43 patienter, og herhjemme blev den kvindelige sygeplejerske Christina Aistrup Hansen i 2017 kendt skyldig i en spektakulær sag om patienters død på Nykøbing Falster Sygehus.

Christina Aistrup Hansen stod tiltalt for tre drab og et drabsforsøg på gamle og svage patienter.

I landsretten fik hun en fængselsdom på 12 år for fire drabsforsøg, da Retslægerådet ikke med sikkerhed kunne konstatere, at patienterne var døde af de høje medicindoser, Christina Aistrup Hansen havde givet dem.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk