Højereekstremist uønsket som investor

Den stærkt højreorienterede amerikanske radiovært, Rush Limbaugh, er uønsket som investor i ligaen for professionel amerikansk fodbold.

Den stærkt højreorienterede amerikanske radiovært, Rush Limbaugh, har måttet forlade en gruppe investorer, der forsøger at købe et hold i NFL - ligaen for professionel amerikansk fodbold.

Spillere protesterer

Adskillige landskendte afro-amerikanske spillere i ligaen har protesteret mod at den højreekstreme talkshow-vært får økonomiske interesser i ligaen, med direkte henvisning til Limbaughs mange racistiske udfald.

Uroen har fået andre holdejere, og folk i organisationen bag NFL, til at lægge afstand til Limbaugh, og understrege at der ikke er plads til de provokerende og ufølsomme synspunkter, som Limbaugh lever af, i ligaen.

Limbaugh er trådt ud af investor-gruppen, fordi hans deltagelse ha udviklet sig til en belastning, siger lederen af investorgruppen, der ønsker at købe holdet St. Louis Rams.

Frontfigur

Siden præsidentvalget i november sidste år har det republikanske parti været i en alvorlig krise, præget af mangel på politisk kurs og oplagte ledere. Limbaugh, der har en stor og fast lytterskare til sine daglige radio-shows, har i tomrummet gjort sig til frontfigur for de mest yderliggående kræfter i det republikanske parti, med uhæmede angreb på præsident Barack Omaba som et af de væsentlige omdrejningspunkter.

Det har til gengæld provokeret mere tradionelle konservative grupper i det republikanske parti, der advarer om, at den destruktive og populistiske kurs, som Limbaugh udtrykker vil dømme det republikanske parti til isolation langt fra magtens korridorer.