De er meget forskellige, de 13 personer i alderen 26 til 66 år, som alle er medlemmer af den højreekstreme gruppe Les Barjols.
Men én ting har de tilfælles: Hadet til indvandrere, til præsident Macron og ideen om et multikulturelt Frankrig.
Det er kommet frem under vidneafhøringer i Paris, hvor elleve mænd og to kvinder er anklaget for at planlægge et kup og for at ville angribe Macron med kniv under en begivenhed til minde om Første Verdenskrig i november 2018.
Med henvisning til beviser, der er indsamlet online, fra telefonsamtaler og møder, siger anklagemyndigheden, at de mistænkte også planlagde at dræbe indvandrere og angribe moskéer.
Storme parlamentet og tage gidsler
Ifølge efterforskerne planlagde gruppen desuden at storme det franske parlamentet og tage politikere som gidsler for at "vælte regeringen med vold". Derudover er gruppen mistænkt for at ville fremstille sprængstoffer.
Intet blev nogensinde til virkelighed, og det fik anklagemyndigheden til at nedjustere nogle af anklagerne i løbet af den fire år lange efterforskning.
Den vigtigste sigtelse, der er opretholdt, er ”sammensværgelse med henblik på at begå en terrorhandling”, hvilket kan straffes med op til ti års fængsel.
Men er de mistænkte "bare" racister, der raser på de sociale medier? Eller er de en kriminel terrororganisation, der var klar til at gennemføre et statskup? Det er det, dommerne skal afgøre i retssagen, der begyndte 17. januar og forventes afsluttet i dag.
Forsvarsadvokaten i sagen, Lucile Collot, siger til nyhedsbureauet AFP, at sagen er baseret "på den fiktion, at en voldelig handling ville ske", og kalder beskyldningen om en planlagt terrorhandling for "malplaceret".
Fare fra højreekstreme angreb stiger
Uanset om anklagemyndigheden eller forsvaret vinder retssagen, er truslen fra det yderste højre vokset.
Ifølge Frankrigs indenrigsminister, Gerald Darmanin, afværges der 11-12 terrorangreb om året i Frankrig. Tre ud af fire forhindrede angreb er islamistiske, men faren fra højreekstrem terror er blevet den næststørste trussel i Frankrig.
USA, Tyskland og flere andre lande i Europa oplever også en stigende frygt for angreb fra højreekstreme grupper, der ønsker at vælte de bestående demokratier.
I december 2022 iværksatte tysk politi en storstilet razzia mod medlemmer af den højreekstreme gruppe Reichsbürger-bevægelsen.
Ifølge de tyske myndigheder ville gruppen udføre et statskup, storme Forbundsdagen, tage fremtrædende politikere som gidsler og indsætte et militært styre i Tyskland.
Sprænge moské i luften
Ifølge anklagemyndigheden mødtes otte af de tiltalte fra Barjols for at drøfte ideen om at "sprænge" en moské i luften eller dræbe præsident Macron.
På et andet hemmeligt møde drøftede medlemmerne ifølge efterforskerne at kidnappe politikere eller muligheden for et kup.
En af de mistænkte, Jean-Pierre B., er ifølge anklagemyndigheden en af lederne af Les Barjols. Efterforskerne er overbevist om, at han havde planer om at myrde Macron ved personligt at stikke præsidenten ned.
6. november 2018 anholdt politiet Jean-Pierre B., på det tidspunkt 62 år, foruden tre andre, der mistænkes for at have forbindelser til den yderste højrefløj i den østfranske Mosel-region.
I Bouyers bil fandt politiet en 15 centimeter lang dolk og en militærvest. I hans hjem fandt de skydevåben og ammunition.
Skydeøvelser og paramilitær træning
En anden mistænkt, Denis C., er tidligere lokalt medlem af det nationale højreparti Front National (nu Rassemblement National) i Nordøstfrankrig.
Han oprettede Barjols-gruppen på Facebook i 2017. Hurtigt blev gruppen et forum for indvandrerfjendtlige franskmænd, tidligere soldater og folk, der var skuffede over højrefløjens leder, Marine Le Pen.
Denis C., der senere blev aktiv i De Gule Veste, er tilhænger af teorien om den "store udskiftning". Det vil sige, at franskmænd over tid kommer i mindretal i forhold til mennesker fra Mellemøsten og Afrika.
Ifølge efterretningstjenesten organiserede Barjols-medlemmer i løbet af 2018 skydeøvelser og paramilitær træning forskellige steder i Frankrig.
I vidneskranken sagde Denis C., at han ønskede et "fredeligt kup" og afviste alle planer om voldelige aktioner mod Macron eller indvandrere.
Frankrigs forfald
Den 63-årige pensionist indrømmede dog, at han havde "højreekstreme holdninger", og at han satte "indvandrerinvasionen" som "årsag til landets formodede forfald."
En af de andre tiltalte, en kvinde på 55 år, sagde ifølge politet under en afhøring, at hun havde planer om at lokke muslimske troende ud af deres moské ved at lokke dem med en "smuk pige", før hun førte dem til en mark, hvor de "kunne blive brændt".
Konfronteret med denne udtalelse i retten, svarede den 55-årige:
- Jeg var så vred, så vred, at jeg kunne have sagt det.
Hun forsøgte at retfærdiggøre sit raseri med de islamistiske terrorangreb, der har ramt Frankrig siden 2015.