Højrefløjskandidat erkender nederlag ved præsidentvalg i Østrig

Norbert Hofer fra det højreorienterede Frihedspartiet erkender sit nederlag på Facebook.

Norbert Hofer erkender sit valgnederlag ganske kort tid efter, at valgstederne lukkede i Østrig søndag eftermiddag. (Foto: © Leonhard Foeger, Scanpix)

Norbert Hofer erkender, at han har tabt valget i Østrig.

Det skriver han på sin Facebookside og lykønsker samtidig sin modkandidat, Alexander van der Bellen fra partiet De Grønne, der stillede op som uafhængig.

- Kære venner! Tak, fordi I har støttet mig. Jeg er meget ked af, at det ikke lykkedes, skriver den højreorienterede kandidat på det sociale medie ganske få minutter efter, at valgstederne lukkede søndag eftermiddag.

Beskeden fortsætter:

- Vi er alle østrigere, uanset hvad vi besluttede ved valgurnerne. Længe leve vores fædreland Østrig.

https://twitter.com/norbertghofer/status/805451058923393024

Også Herbert Kickl, som er Hofers kampagneleder, bekræfter meldingen til tv-stationen ORF.

- Bundlinjen er, at det ikke rigtigt virkede, siger Kickl.

Meldingerne om nederlaget kom endog meget hurtigt efter, at valgstederne lukkede.

Ifølge de første exit polls får Van der Bellen ifølge instituttet Sora 53,6 procent af stemmerne, mens Norbert Hofer ligger til 46,4 procent. Også instituttet Arge giver sejren til Van der Bellen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Norbert Hofer er stærkt højreorienteret og har blandt andet udtalt, at islam ikke har nogen plads Europa. Han kommer fra partiet FPÖ, der ser sig selv som et modsvar til det etablerede politiske system - meget som Trump-tilhængere i USA og de briter, der stemte for Storbritanniens udmeldelse af EU. Hofers modkandidat, Alexander van der Bellen, opstiller som uafhængig, men støttes direkte eller indirekte af Østrigs etablerede partier.