Højhastigheds-speedbåd forulykkede i Venedig - tre dræbt

76-årig italiener, som byggede højhastighedsmotorbåde, ville slå rekord på strækningen Monaco-Venedig.

Reningsmandskab ved vraget af en højhastigheds speedbåd, som skulle forsøge at slå en hastighedsrekord ved Venedig, da den ramte en kunstig dæmning. (Foto: Firebrigade Handout © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

En højhastigheds-speedbåd, som skulle forsøge at slå en rekord i den berømte lagune ved Venedig, ramte en kunstig dæmning, hvorved tre personer blev dræbt.

Besætningen på båden blev ledet af den 76-årige italienske forretningsmand Fabio Buzzi, som har vundet verdensmesterskaber for bådtypen.

De ombordværende forsøgte at sætte en ny rekord for ruten fra Monaco til Venedig.

Avisen Corriere della Sera skriver, at båden havde sejlet omkring 100 kilometer i timen i 18 timer og 32 minutter, da ulykken skete.

Buzzi omkom sammen med de to andre førere af højhastighedsbåden. De var begge briter.

Et fjerde besætningsmedlem, en italienere, blev kastet over bord og overlevede ulykken.

Fabio Buzzi designede og byggede højhastighedsbåde med sit firma FB Design.

Italiensk radio siger, at speedbåden kunne sejle op til 130 kilometer i timen. Den var næsten nået i mål, da den ramte en dæmning, som skal beskytte Venedig mod oversvømmelser.

Sammenstødet er den seneste i en række ulykker i den flydende by, hvor kanalerne er overfyldte med alle former for fartøjer fra små gondoler over speedbåde til store krydstogtskibe.

/ritzau/