Holdt børn indespærret i årevis: Forældrepar risikerer 94 år i fængsel

Et amerikansk ægtepar holdt 13 af deres børn indespærret i årevis.

Distriktsanklager Mike Hestrin fra Californien oplyste, at forældreparret, der har holdt deres 13 børn indespærret, bliver tiltalt for blandt andet børnemishandling og tortur. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

Et amerikansk forældrepar er blandt andet tiltalt for at årelang børnemishandling, tortur, uanstændig adfærd og risikerer 94 år i fængsel, hvis de bliver dømt.

Det oplyser distriktsanklageren fra Riverside County i delstaten Californien, Mike Hestrin, på et pressemøde torsdag.

Her beskrev han anklageskriftet, som indeholder 12 punkter som omhandlende tortur, mishandling og indespærring af børnene, der er i alderen to til 29 år, og anklagerne går tilbage til 2010.

- Der er tale om alvorlig følelsesmæssig og fysisk misbrug. Det er moralsk fordærvet opførsel, sagde Mike Hestrin.

Parret er blevet tiltalt, efter det i søndags lykkedes et af børnene, en 17-årig pige, at flygte fra huset og alarmere politiet.

Da politiet efterfølgende tog ud på adressen, opdagede de, at børnene var indespærrede og lænkede til senge i huset.

Lænkede børnene som straf

På pressemødet oplyste Mike Hestrin også, forældrene forklarede, at årsagen til at børnene sad lænket var som straf, fordi en af børnene lykkedes med at slippe fri efter at have planlagt en flugt i to år.

En anden fra søskendeflokken undslap sammen med den 17-årige, men vendte af frygt hjem igen.

De 13 søskende blev kun tilladt at gå i bad en gang om året og var alle alvorligt fejlernæret. Eksempelvis vejede et af parrets børn, en 29-årig kvinde, kun knapt 40 kilo.

Ifølge søskendeflokken har mishandlingen stået på i årevis, men blev gradvist værre efter familien flyttede fra Texas til Californien, skriver ABC News.

Forældreparret skal for retten i løbet af torsdagen amerikansk tid.

Facebook
Twitter