Holland kræver nu, at Tyskland anholder og fængsler en nazistisk krigsforbryder, der er dømt ved en hollandsk domstol, men i årtier har levet uantastet i den tyske delstat Bayern.
Klaas Carel Faber, et medlem af den nazistiske SS-enhed, blev dømt til døden ved en hollandsk domstol i 1947 for at have myrdet 22 jøder. Han flygtede imidlertid fra fængslet i 1952 og flygtede til Ingolstadt i Bayern.
Fabers dødsdom blev siden ændret til livsvarigt fængsel.
Manglede beviser
Holland udstedte en europæisk anholdelsesbegæring på Faber i november og anmodede ham udleveret. Men myndighederne i Bayern har hidtil ikke efterkommet anmodningen.
I 1957 frafaldt en tysk domstol alle anklager mod Faber på grund af manglende beviser, og myndighederne i Bayern siger, at Holland må fremlægge nye beviser for, at Faber kan anholdes igen.
Betragter ham som tysker
Den 89-årige Faber var oprindeligt hollandsk statsborger, men da Hitler-regimet automatisk gav alle SS-folk tysk statsborgerskab, betragter Tyskland ham som tysk.
- Et land, der nægter at efterkomme en europæisk anholdelsesbegæring, fordi den pågældende er en af landets statsborgere, må, i henhold til europæiske regler, selv eksekvere dommen, hedder det i en erklæring fra det hollandske justitsministerium.
Faber stod i 2009 og 2010 på Simon Wiesenthal-centrets liste over eftersøgte nazister.