Hollande advarer fagforeninger mod at forstyrre EM-åbning

'Les Bleus' åbner fodbold-EM i aften i skyggen af skrald, en mulig togstrejke og massivt sikkerhedsopbud.

De mange fodboldfans, der er strømmet til de største franske byer de seneste dage, er blevet mødt af store mængder af uafhentet skrald, da fagforeninger blokerer forbrændingsanlæg i utilfredshed over store reformer på arbejdsmarkedet. (Foto: © Charles platiau, Scanpix)

Så er dagen endelig kommet, hvor fodbold-EM i Frankrig bliver skudt i gang, når hjemmeholdet tager imod Rumænien på Stade de France lige udenfor centrum af Paris.

Men de mange fodboldfans, der er strømmet til de største franske byer de seneste dage, er blevet mødt af store mængder af uafhentet skrald, da fagforeninger blokerer forbrændingsanlæg i utilfredshed over store reformerarbejdsmarkedet.

Samtidig truer lokoførerne med at strejke på den linje, der servicerer nationalstadionet til aftenens åbningskamp.

Og som om det ikke var nok, så er landet også stadig i undtagelsestilstand efter terrorangrebene i Paris i november sidste år.

Med andre ord er der meget at slås med, og det får nu Frankrigs præsident, François Hollande, til at opfordre fagforeninger og menige franskmænd til at hjælpe til med at få turneringen afviklet så problemfrit som muligt.

- Jeg appellerer til alles ansvarsfølelse, for hvis staten skal gøre sin pligt – og det skal den, så kræver det alle nødvendige midler, sagde Hollande i går ifølge BBC.

- Men det er også nødvendigt, at fagforeninger, der organiserer og deltager i strejker, også er deres ansvar voksent – så denne glædelige begivenhed (fodbold-EM, red.) kan blive fælles og populær, lød det fra den franske præsident.

Næsten 3.000 ton skrald står uafhentet i de parisiske gader ifølge myndighederne.

Frankrig regner med at modtage op mod 2,5 millioner turister i forbindelse med fodbold-EM.