Tema Terror i Bruxelles

Hollande: Europæiske terrorceller er fortsat en trussel

Jihadist-celler bag angreb i Frankrig og Belgien optrevles, men terrortruslen består, siger Hollande.

Faren er ikke ovre siger, Frankrigs præsident Francois Hollande. (Foto: Olivier Anrigo © Scanpix)

Med flere anholdelser i Belgien og Frankrig er det militante netværk, der stod bag terrorangrebene i Bruxelles og Paris, ved at blive knust.

Men der er stadig andre celler, som udgør en fare, siger den franske præsident, François Hollande.

- Selv hvis netværket bag angrebene i Paris og Bruxelles er ved at blive udslettet, er der stadig en trussel, siger han.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

- Vi har opnået nogle resultater med at finde terroristerne, og i Bruxelles såvel som i Paris er der foretaget et antal anholdelser, og vi ved, at der er andre netværk, understreger Hollande.

Fransk politi anholdt torsdag en 34-årig mand, som mistænkes for at have været i færd med at planlægge et angreb. Ifølge franske myndigheder var planerne fremskredne.

Den anholdte mand mistænkes også for at have forbindelse til Abdelhamid Abaaoud, den formodede bagmand bag angrebet i Paris i november.

Fredag blev tre mænd anholdt i Bruxelles for mistanke om, at de har forbindelse til den 34-åriges formodede terrorplaner, meddeler den belgiske anklagemyndighed.

- Syrien er vores første mål. Vi må heller ikke glemme Irak. Og vi glemmer ikke spørgsmålet om flygtninge. Vi ønsker at sikre, at retten til asyl respekteres til fulde, og at vi samtidig kan kontrollere vores ydre grænser, siger Hollande.

/ritzau/AFP