Hollande: 'Jeg er dybt ulykkelig her til aften'

En betjent er dræbt, mens to er såret, efter en mand angreb politiet på Champs-Élysées i Paris.

Paris er endnu engang blevet rystet af et angreb.

Skyderiet på den berømte gade Champs-Élysées i Paris her til aften har kostet en politibetjent livet.

To andre betjente er blevet såret, mens en forbipasserende også blev ramt af skud.

Det bekræftede den franske præsident, François Hollande, på et pressemøde.

Han oplyste, at skyderiet peger i retningen af et terrorangreb.

- Præcis klokken 21.00 blev der på Champs-Élysées udført et angreb mod politibetjente og den bil, de sad i. (...) Vi er overbeviste om, at de spor, som kan føre til en efterforskning, og som burde afdække hele sandheden, har karakter af terror, sagde han.

Den formodede gerningsmand blev dræbt af politiet.

Angrebet skete, da en bil kom kørende hen til et politikøretøj, hvorefter gerningsmanden begyndte at skyde mod politibetjentene med et maskingevær.

Gerningsmanden blev uskadeliggjort af betjentene, da han forsøgte at flygte.

En talsmand fra indenrigsministeriet har tidligere på aftenen udtalt, at der i udgangspunktet kun var tale om én gerningsmand, men at man ikke udelukker, at han kan have haft medsammensvorne.

Turist ramt af skud

Præsidenten sagde, at en tilfældig forbipasserende blev ramt af skud.

Det franske medie Le Figaro skriver, at der er tale om en kvindelig turist, hvis nationalitet ikke er kendt.

Hollande sagde også på pressemødet, at hele nationen står bag politiet.

- Vi stoler på vores politi og viser vores solidaritet. Jeg er dybt ulykkelig her til aften og vil give min dybeste medfølelse over for den dræbte betjents familie.

Gik direkte efter politiet

Det er langtfra første gang, at politi og soldater i Frankrig bliver angrebet på åben gade. De patruljerer gader og stræder i mange franske byer, fordi landet er i undtagelsestilstand efter flere terrorangreb de seneste år.

Det franske indenrigsministerium har bekræftet, at gerningsmanden bevidst gik efter politiet.

Ifølge det franske medie Le Figaro er den dræbte gerningsmand belgier. Belgisk politi er også inde i efterforskningen. Hans hjem i Seine-et-Marne bliver ransaget.

Terrorgruppen Islamisk Stat tager skylden for aftenens skudangreb, oplyser nyhedsbureauet Amaq, der har tætte forbindelser til terrororganisationen. Det skriver blandt andre BBC, AP og Reuters.

Oplysningerne er dog ikke officielt bekræftet.

Sker få dage før valg

Skudangrebet skete, mens de franske præsidentkandidater var midt i en direkte tv-debat forud for søndagens præsidentvalg i Frankrig.

Og det store spørgsmål er nu, hvordan angrebet kommer til at påvirke valget. Undtagelsestilstanden og kampen mod terror har været et af de store debatemner under valgkampen.

Den konservative politiker Francois Fillon og den højrenationale politiker Marine Le Pen har allerede sagt, at de aflyser deres valgaktiviteter i morgen fredag.

Sikkerheden ved valget på søndag er allerede skruet helt i vejret. På valgdagen vil flere end 50.000 betjente og soldater være på arbejde for at beskytte valgsteder mod terrorangreb.