Hollande: Klimatopmøde gælder planetens fremtid

Godt 150 stats- og regeringschefer er mødt op til åbningen af FN's klimatopmøde.

Den amerikanske præsident Barack Obama og Frankrigs Francois Hollande holder begge taler ved åbningen af klimatopmødet, COP21 i Paris. (Foto: CHRISTOPHE ENA / POOL © Scanpix)

Klimatopmøde handler om planetens fremtid, om fremtiden for selve livet, siger Frankrigs præsident, François Hollande, ved åbningen af FN's klimatopmøde i Paris, COP21.

Der er mødt cirka 150 stats- og regeringschefer op til åbningen af klimakonferencen.

Hollande siger, at det uden tvivl er det vigtigste internationale møde, der skal finde sted over de næste to uger i den franske hovedstad.

- Aldrig har konsekvenserne for et internationalt møde været så store, fordi det handler om planetens fremtid, selve livets fremtid, og alligevel er det blot to uger siden, lige her i Paris, at en gruppe fanatikere spredte død i gaderne, siger Hollande.

Det sidste er en henvisning til radikale islamisters attentater flere steder i Paris, der kostede 130 mennesker livet.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, minder fra talerstolen forsamlingen om, at der er så meget fremdrift og fremskridt i forhandlingerne om at reducere udledningen af klimagasser, at bedre betingelser for en aftale "måske aldrig kommer igen".

Målet for klimamødet i Paris er at lave aftaler, der vil fastholde stigningen i den globale opvarmning i forhold til det førindustrielle niveau på under to procent.

/ritzau/

Facebook
Twitter