Hollande vil nedlægge junglelejr i Calais

Frankrigs præsident siger under besøg i Calais, at briterne må bidrage til at løse krise ved Eurotunnel.

Frankrigs præsident, Francois Hollande, vil nedlægge den såkaldte junglelejr med migranter i havnebyen Calais, og han kræver også, at Storbritannien bidrager. (Foto: © pool, Scanpix)

Frankrigs præsident, François Hollande, siger under sit besøg i den nordlige havneby Calais, at den såkaldte junglelejr med migranter, der vil til Storbritannien, må nedlægges fuldstændigt.

Hollande siger samtidig, at briterne må påtage sig en del af ansvaret for at løse migrantkrisen i Calais, hvorfra Eurotunnelen går under Den Engelske Kanal til Dover.

De fleste af migranterne og flygtningene i den berygtede lejr, hvor mange af beboerne er fra Sudan og Afghanistan, håber at komme til Storbritannien.

De forsøger igen og igen at snige sig ind i Eurotunnelen ved at gemme sig på lastvogne på vej mod Dover, eller de forsøger at sejle over kanalen i små, usikre fartøjer.

Hollande skulle i Calais have møder med politiet, lokale politikere og havnemyndighederne. Han ventes ikke at besøge junglelejren, hvor der opholder sig mellem 7000 og 10.000 mennesker.

Der er ved at blive opført en mur omkring havneområdet og vejstykket, som fører frem til Eurotunnelen. Muren bliver betalt af Storbritannien.

/ritzau/