Hollands politi afslører torturkammer og fængselsceller i containere

Efterforskere sporede containerne gennem indsigt i hemmelige chatbeskeder.

Dette syn mødte hollandske betjente i en skibscontainer.

Håndjern er skruet fast i loftet. En tandlægestol er boltet fast til gulvet. Hækkesakse, skalpeller, en havesav, knibtænger, tape og elefanthuer er også at finde. Væggene er forede, så rummet er lydisoleret.

Det var synet, da hollandsk politi sprængte sig ind i en fragtcontainer i et pakhus i den sydlige del af landet for godt to uger siden.

I én af containerne fandt politiet tandlægestolen her.

I alt har politiet opdaget syv containere, der blev brugt af en narkohandler – ifølge politiet som en slags fængsel og som torturkammer. Alle syv containere var isolerede med lyddæmpende plader og med varmeisolerende folie. Formentlig for at forhindre, at varmekameraer kan afsløre containernes indhold. Den ene container indeholdt stolen og redskaber.

Hollandsk politi sprængte sig adgang til pakhuset.

I dag har politiet offentliggjort fotos og videooptagelser af containerne.

Se her, hvordan de hollandske betjente finder og udforsker pakhuset og containerne. Optagelserne kommer fra Hollands politi.

Hollandske efterforskere kom på sporet af de mistænkte, da de fik adgang til millioner af kriminelles hemmelige beskeder på en krypteret chat-tjeneste. Det kom frem for to uger siden.

Tortur-containeren var udstyret med blandt andet håndjern.

I en af de opfangede beskeder skrev den mistænkte:

"Når jeg har ham i stolen skal du se, hvad der sker. Men den hund er sporløst forsvundet."

I chatbeskederne sendte de kriminelle også fotos af netop en container med en tandlægestol med remme over armlænene og en fodstøtte. Der blev også skrevet om bortførelser og tortur. Pakhuset blev omtalt som "behandlingsrummet".

24 kilo narkotika

I april begyndte politiet en efterforskning af en 40-årig mand fra den hollandske by Haag. Han er mistænkt for at være involveret i narkokriminalitet og for at forberede en likvidering.

- Han levede under radaren, men ud fra vores økonomiske undersøgelser kan vi se, at han formentlig gjorde brug af et pakhus i landsbyen Wouwse Plantage, fortæller politichef, Jannine van den Berg.

Politiet fandt pakhuset med containerne i landsbyen Wouwse Plantage i det sydlige Holland.

Den mistænkte og hans kumpaner forberedte ifølge politiet bortførelserne grundigt. Forskellige hold havde våben, politiuniformer og skudsikre veste til rådighed.

Da containerne stod klar, besluttede politiet at gribe ind. Den 22. juni gennemsøgte betjente 13 adresser. De anholdt seks mistænkte og fandt blandt andet 24 kilo ecstasy og tre stjålne varevogne.

Containerne står i selve pakhuset.

Politiet udledte fra chatbeskederne hvilke ofre, gerningsmanden havde udset sig. De blev advaret og gik under jorden. På den måde er bortførelser, gidseltagninger og andre alvorlige forbrydelser forhindret, mener politiet.

Hollandsk politi knækkede koden til chat-tjenesten sammen med fransk politi.

Facebook
Twitter