Hollandsk byggeekspert: Amatør-adfærd skyld i kran-kollaps

Ingen døde efter voldsomt kran-kollaps i Holland, der var 'dømt til at gå galt', siger hollandsk ekspert.

Et luftfoto viser de to kraner, der i går faldt ned ovenpå fire huse i et boligkvarter i den hollandske by Alphen aan der Rijn. Mirakuløst var der ingen, der omkom i ulykken. (Foto: BRAM VAN DE-BIEZEN © Scanpix)

At to kraner i går styrtede ned i et boligkvarter i den hollandske by Alphen aan den Rijn og kvæstede 20 mennesker, burde ikke være kommet bag på nogen.

Det siger Richard Krabbendam, som er ekspert i tunge transporter.

- Det var dømt til at gå galt, siger han til de to hollandske medier ad.nl og De Telegraaf.

Se de to kraner vælte her:

Selv et barn kan se det vil gå galt

Ulykken skete i går eftermiddag kl. 16, da to kraner var i gang med at flytte et stykke af et brofag på plads på Dronning Juliana Broen i Alphen aan den Rijn.

De to kraner stod på flydende platforme ude i en kanal midt i et boligområde, da de fik overvægt og smadrede ned i fire huse ved siden af kanalen.

Richard Krabbendam var overrasket over at se, at firmaet bag byggeprojektet lod to kraner stå på flydende platforme for at flytte et tungt brofag på plads.

- At hejse et brofag på plads er i forvejen en risikabel operation, og selv et barn kan se, at sådan en platform vakler. Der kan en hydraulisk kran simpelthen ikke stå. Det er meget uprofessionelt og latterligt amatøragtigt, siger Richard Krabbendam til De Telegraaf.

Se drone-optagelser af de væltede kraner her:

Ingen døde i ulykke

Selv om kollapset skete om eftermiddagen i et boligkvarter, var der på mirakuløs vis ingen, der mistede livet i ulykken.

- Selv om vi næsten ikke turde håbe på det, da vi så billederne, kan vi nu konkludere, at der ikke er nogle ofre, siger Liesbeth Spies, borgmester i Alphen aan den Rijn til avisen De Telegraaf.

Se flere optagelser af de væltede kraner her:

Liesbeth Spies' udtalelse faldt i går aftes kl. 23, efter redningshold med hunde havde gennemsøgt ruinerne hele dagen uden at finde døde. Da der samtidig ikke var nogen efterlyste personer, blev eftersøgningen stoppet.

​Alligevel fortsætter arbejdet efter ulykken stadig, lover borgmesteren.

- Vi er ikke færdige. Der er en masse skader, angst og ubehag. Så der er stadig meget arbejde at gøre, siger hun til De Telegraaf.

De hollandske sikkerhedsmyndigheder skal nu gennemgå ulykken trin for trin for at se, hvordan det kunne ske, at de to kraner kollapsede ned i boligområdet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk