Hollandsk islamfilm lagt ud på nettet

Geert Wilder har offentliggjort sin islamkritiske film. Det sker trods appeller om det modsatte fra den hollandske regering. Filmen har udløst protester i den muslimske verden.

Et billede fra Geert Wilders islamfilm, der har skabt furore i både i Holland og internationalt. (Foto: Robert Vos © Scanpix)

Den hollandske politiker Geert Wilders har nu lagt sin islamkritiske film Fitna på internettet til trods for appeller fra Hollands regering om ikke at offentliggøre den og omfattende protester i den muslimske verden.

Den omstridte 15 minutter lange film blev lagt på portalen liveleak.com.

Hjemmeside lukket

I sidste uge lukkede internetudbyderen Network Solutions den hjemmeside, hvor Wilders oprindelig ville have offentliggjort sin film.

Filmen handler ikke så meget om muslimer, som den handler om Koranen, siger Wilders. Han mener, at "Fitna" er sidste advarsel til Vesten, og han har før advaret om "en islamiserings-tsunami" i Holland, hvor der bor omkring en million muslimer.

Frygt for krise

Hollands regering har tidligere udtrykt frygt for, at en offentliggørelse af "Fitna" kunne udløse en situation på linje med den danske Muhammedkrise.

I Afghanistan er der i de seneste uger blevet holdt en række demonstrationer mod Holland, Wilders og hans film.

Geert Wilders gjorde sig under et besøg i Danmark bemærket, fordi han roste den danske regering i sagen om muhammedtegningerne. Statsminister Anders Fogh Rasmussen tog dog afstand fra Wilders, fordi han ikke ville sættes i bås med ham.

FacebookTwitter