Hollandsk politi anholdt turister - troede de var eftersøgte terrorister

Tre uskyldige turister blev forvekslet med de forsvundne Rote Armee Fraktion-terrorister.

Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg og Daniela Klette. Kun billederne af de to mænd er helt nye og stammer fra i år. (© Tysk politi)

Det burde ikke være svært at kende forskel på en turist og en terrorist.

Men for hollandsk politi var det ikke desto mindre lidt af en udfordring, da de for en uge siden anholdt tre tyske turister, som de troede var de tre eftersøgte Rote Armee Fraktion-terrorister, som man leder intensivt efter i både Holland og Tyskland.

Ifølge hollandske og tyske medier havde politiet fået et tip om, at de tre eftersøgte RAF-terrorister, Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg og Daniela Klette, skulle gemme sig i et sommerhus i den hollandske by Medlemblik, nord for Amsterdam.

Politiet satte massiv overvågning ind over området, blandt andet med specialstyrker og en helikopter.

Da to af de tre turister forlod sommerhuset for at tage ind til byen og handle i et supermarked, blev de fulgt af civilklædte betjente, der anholdt dem. Den tredje person blev anholdt samtidig i sommerhuset.

De tre personer blev anholdt og ført til afhøring. Her stod det imidlertid klart, at der ikke var tale om medlemmer af den eftersøgte trio, der står bag mindst ni røverier og røveriforsøg i Tyskland de seneste år samt mordforsøg og bombesprængninger for over 25 år siden.

Politiet kan måske forsvare sig med, at de anholdte var to mænd og en kvinde - som de eftersøgte terrorister - at turisterne var tyskere, og at de befandt sig i Holland, hvor de tyske efterforskere mener, at den ægte RAF-trio befinder sig.

De tre turister har modtaget en undskyldning.

Der er udlovet en dusør på 80.000 euro, svarende til cirka 600.000 kroner, for det afgørende tip, der fører til tilfangetagelsen af trioen.

  • Tilhører tredje generation

  • De eftersøgte tilhører den såkaldte tredje generation af Rote Armee Fraktion, der mistænkes for at være ansvarlige på drabene på forretningsmanden Ernst Zimmermann, Siemens-bossen Karl Heinz Beckurts samt den tidligere Deutsche-Bank-direktør Alfred Herrhausen.

  • Sammen med Birgit Hogefeld og Wolfgang Grams antager politiet, at trioen også stod bag bomben på et endnu ikke åbnet fængsel i Weiterstadt i 1993, hvor ingen personer kom til skade, men der blev ødelagt for flere millioner kroner.

  • Daniela Klette er desuden eftersøgt for at forsøge at sprænge Deutsche Banks hovedkvarter i Eschborn i luften med en 45-kilos bilbombe.

  • Tilbage i juni og december sidste år efterlod gruppen dna-spor efter et røveri efter ellers at være forsvundet og eftersøgt i cirka 25 år.

Facebook
Twitter