Hollandsk politi løslader to og anholder en efter Utrecht-angreb

To mænd, der var anholdt i forbindelse med skudangreb i Holland mandag, er løsladt. En tredje mand er anholdt.

Både den hollandske premierminister Mark Rutte og justitsminister Ferdinand Grapperhaus lagde mandag blomster nær gerningsstedet. (Foto: Piroschka van de Wouw © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Hollandsk politi har anholdt endnu en person i forbindelse med angrebet i byen Utrecht mandag.

Det bringer det samlede antal personer, der er eller har været anholdt i forbindelse med skudangrebet, op på fire.

Politiet har anholdt en 40-årig mand tirsdag. Han er mistænkt for at have være involveret i det blodige angreb. Det skriver TV2 på baggrund af en pressemeddelelse fra de hollandske myndigheder.

Det er dog ikke uddybet, hvilken rolle den 40-årige skulle have spillet i det voldsomme angreb. Det efterforskes stadig.

To løsladt igen

Episoden fandt sted mandag klokken 10.45 i udkanten af bymidten i Utrecht, hvor der blev affyret skud i en sporvogn. Tre personer blev dræbt, og flere sårede som følge af skyderiet.

I omkring otte timer jagtede politiet en 37-årig tyrkisk mand ved navn Gökmen Tanis, før det mandag aften lykkedes det at anholde ham. Han mistænkes for at være hovedgerningsmanden i sagen.

- På dette tidspunkt overvejer vi alvorligt, om det var et terrormotiv, siger anklagemyndigheden i en udtalelse. Der henvises blandt andet til omstændighederne omkring skyderiet samt til et brev, som skulle være fundet i flugtbilen.

Det er dog endnu uvist, om den formodede gerningsmand skulle have ageret ud fra et politisk motiv, eller om der var tale om en form for personbåren hævn.

- Andre motiver er ikke blevet udelukket, står der i udtalelsen.

Efter anholdelsen af Tanis blev endnu to mænd på 23 og på 27 år anholdt, men politiet løslod dem igen i løbet af tirsdagen.

Hollandsk politi oplyser i en pressemeddelelse, at de to unge mænd ikke længere er mistænkt i sagen.

Det er ikke lykkedes myndighederne at finde nogen klar forbindelse mellem den formodede gerningsmand og de tre dødsofre.

/ritzau/Reuters

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter