Hollandske Ryanair-piloter varsler nu også strejke

Med de hollandske piloter er det nu piloter fra fem europæiske lande, der har varslet strejke på fredag.

(ARKIV) Den hollandske pilotforening VNV håber at strejken kan være et 'wake up call' for lavprisselskabet. (Foto: © ALBERT GEA, Scanpix)

Presset på Ryanair vokser, efter hollandske piloter nu melder sig klar til at strejke på fredag. Dermed slutter piloterne sig til deres svenske, tyske, irske og belgiske kolleger, som har varslet strejke samme dag. Det skriver AFP.

Piloterne i de fem europæiske lande nedlægger arbejdet i 24 timer i protest mod, hvad de mener, er en langsommelig proces mod anerkendelse af fagforeninger i de enkelte lande. Netop det lovede det irske lavprisselskab sidste år, men endnu er intet nyt sket i den sag.

- Denne europæiske pilotstrejke bør være et wake up call for Ryanair-ledelsen, skriver den hollandske pilotforening, VNV, på Twitter.

Tusindvis berøres

Fagforeningen skriver i samme erklæring, at deres mål er simpelt: Hollandske vilkår for hollandske piloter. Ifølge erklæringen har foreningen i otte måneder forsøgt at nå til enighed om ansættelsesvilkårene for piloterne, men det er ikke lykkedes.

- Vores mål er klart #RyanairMUSTchange (Ryanair må ændre sig, red.) og respektere deres medarbejderes rettigheder, skriver VNV.

Det står endnu ikke klart, hvor mange flere fly, lavprisselskabet må aflyse, men før hollænderne sluttede sig til strejken varslede Ryanair aflysning af mere end 400 flyvninger. Flyvningerne ville berøre cirka 55.000 tusinde passagerer.

Ryanair opgav deres base i 2015 efter en konfliktvarsel fra LO. Alligevel flyver selskabet til og fra både København, Billund, Aalborg og Aarhus.

DR Nyheder har forgæves forsøgt at få svar fra Ryanair på, hvor mange danske flyrejsende, der berøres af strejken.