Homo-datingapp har delt brugeres hiv-oplysninger

Grindr, der henvender sig til homoseksuelle mænd, kalder deling af hiv-data med to virksomheder for industripraksis.

Appen Grindr henvender sig primært til homo- og biseksuelle mænd. (Foto: REUTERS/Maxim Shemetov Scanpix © Bruno Domingos)

Dating-appen Grindr er kommet i modvind efter at have delt information om brugernes hiv-status med to virksomheder, der står for at opdatere app'ens software.

Teknologichef Scott Chen hos Grindr, der primært henvender sig til homo- og biseksuelle mænd, kalder delingen af data for 'industripraksis'.

- Som et selskab, der hjælper LGBTQ-samfundet (bøsser, lesbiske, biseksuelle, transpersoner og queers, red.), forstår vi følsomheden omkring offentliggørelse af hiv-statusser. Vores mål er og har altid været at sikre brugernes sundhed og sikkerhed over hele verden, siger han

Grindr-appen viser andre brugere i nærheden, og lader brugerne kontakte hinanden.

Appen giver også mulighed for at dele brugerens hiv-status samt oplysning om, hvornår vedkommende senest er blevet testet.

Forskere er bekymrede for, at sundhedsoplysninger sammen med blandt andet adresse og e-mailadresse kan føre til, at folk bliver identificeret.

Organisationen Electronic Frontier Foundation (EFF), der kæmper for den enkeltes rettigheder på internettet, kalder Grindrs svar for "skuffende".

Grindr oplyser, at følsomme data krypteres, når de sendes, og at partnerselskaber er under strenge kontraktbetingelser for at holde dataene sikre og fortrolige.

Han påpeger dog, at Grindr er en offentlig platform, hvilket man skal huske på, når man beslutter at oprette en profil.

/ritzau/

Facebook
Twitter