Homoseksuel: Tanken om McCain i Det Hvide Hus skræmmer mig

DR's Jes Højen er taget til væddeløb for dragqueens i Washington. Her er der angst for, at McCain vil tage rettighederne fra de homoseksuelle, hvis han bliver præsident.

Kyle Clements er ikke tryg ved Republikanernes holdning til homoseksuelles rettigheder. (Foto: Jes Højen Nielsen © DR)

Kyle Clements er bange for præsidentkandidat John McCain.

Nej, ikke på den måde bange. Men bange for det, han står for, når det kommer til holdningen til seksuelles rettigheder.

- Hvis John McCain bliver præsident, er jeg sikker på, at regeringen vil være særlig dårligt stemt over for homorettigheder. Tanken om John McCain i Det Hvide Hus skræmmer mig, siger Kyle Clements.

Kyle Clement (Foto: Jes Højen Nielsen © DR)

Uheldige konsekvenser

Kyle er selv homoseksuel, og i hans øjne ville valget af John McCain have meget uheldige konsekvenser.

Homoseksuelles rettigheder bestemmes af staterne og ikke af regeringen. Det bliver altså hverken Obama eller McCain, der har direkte indflydelse på, hvilke rettigheder Kyle Clements har.

Alligevel er valget afgørende for Kyle Clement og hans minoritet.

- Det er signalet i at have en præsident og ikke mindst en vicepræsident, der er så anti- homorettigheder, der er problemet. Derudover udpeger præsidenten landets dommere, og det har afgørende praktisk betydning for de rammer, staterne har at lovgive inden for.

Han er sikker på, at det modsatte vil gøre sig gældende, hvis Obama får betroet præsidentembedet.

Her er der plads til fyre som mig

Kyle Clements har valgt at bosætte sig i et kvarter i Washington, der hedder Dupond. Det er kendt for at være meget liberalt over for homoseksuelles rettigheder.

- Jeg har valgt at bo netop her, fordi der er plads til fyre som mig. Her i Dupond er det ikke underligt eller sært at være homo. Det er helt normalt, siger Kyle Clement.

Områdets frisind kommer til udtryk i en årligt tilbagevendende begivenhed kaldet "The High Heal Race".

Det er et væddeløb, hvor dragqueens - homoseksuelle såvel som hetroseksuelle - løber cirka 200 meter i høje hæle. De kæmper om hæderen som dronning for en aften og et trofæ i form af en forgyldt stilet.

Tusinder af mennesker på gaden

Konkurrencen er et klimaks på en sjov aften, hvor hundredvis af dragqueens har poseret frem og tilbage på strækningen, de ender med at tilbagelægge i det ukomfortable fodtøj.

Kyle Clements deltager ikke selv. Han bestyrer en bar, der ligger ved målområdet, og han glæder sig ikke kun over udsigten til aftenens omsætning.

- Der plejer at komme mellem 50 og 60.000 mennesker. Så der bliver gang i den. Du kommer til at få problemer med at være her med dit kamera, advarer han.

Da jeg taler med Kyle Clements er klokken seks om aftenen, og det er lidt svært at tro, at der skulle blive pakket med mennesker på den stille gade.

Ikke anderledes end Guds andre børn

Jeg spørger, hvordan Kyle er stillet, hvis han skulle få lyst til at gifte sig.

- Her i District of Columbia har vi "domestic partnerships", men ægteskab som sådan er ikke en mulighed, siger Kyle Clements.

Definitionen af "domestic partnership" er stadig under udvikling, og det varierer, hvilke juridiske implikationer sådan et forhold har.

Men for Kyle betyder det blandt andet, at hans partner kan arve Kyle, hvis der skulle ske noget med ham.

Hvordan har du det med det at du ikke bare kan blive gift og få kirkens velsignelse?

- Jeg synes ikke, det er godt nok. Jeg kan ikke se, at jeg er anderledes end andre af Guds børn, bare fordi jeg er til drenge, siger Kyle Clements.

Blandt ligesindede

Strømmen af mennesker begynder at tage til uden for Kyle Clements' bar. Det er en kold aften at posere i for "damerne", og det er en kold aften at være publikum i.

Fremmødet er derfor ikke helt så imponerende som tidligere. Cirka 40.000 nysgerrige tilskuere har taget opstilling på 17. gade i Dupond i Washington.

Men det er tydeligt, at Kyle Clements er blandt ligesindede. Blandt de adskillige Sara Palin look-a-likes, der opfordrer til at stemme på Obama, ser man flere gå rundt med skilte med teksten "Obama Pride" og "Marriage Equality NOW!"

Hvis Heartland i Midtvesten er McCain-land, så er 17. gade i Washington Obama og Kyle Clements-land.

Kyle Clement (© DR)