Homoseksuelle flygtninge får særligt opholdssted i Tyskland

En stigende forfølgelse af homoseksuelle flygtninge har fået Tyskland til at oprette helt nyt opholdssted.

Tyskland åbner mandag sit første opholdssted for både mandlige og kvindelige homoseksuelle flygtninge. Årsagen er, at der er stigende frygt for trusler mod seksuelle minoriteter på overfyldte opholdssteder rundt omkring i landet.

De homoseksuelle flygtninge bliver huset i den tyske by Nürnberg, og der vil være plads til otte personer, siger Michael Glas, der driver foreningen Fliederlich, der står bag tiltaget.

- Der er ikke nogen, der er flyttet ind endnu, men det er et spørgsmål om en dag eller to, før boligen er klar, siger Michael Glas.

- Fire personer fra Irak, Syrian og Etiopien har anmodet om en seng i det lille hus på to etager, siger Michael Glas fra Fliederlich.

Også sengepladser i Berlin

Foreningen besluttede at åbne opholdsstedet efter at være blevet kontaktet af 20 flygtninge, der sagde, at de følte sig truet, hvor de var placeret.

Ud over opholdsstedet i Nürnberg er der også planer om at skabe 120 sengepladser i Berlin.

Der findes ikke officielle tal på antallet af angreb mod homoseksuelle flygtninge i Tyskland, der sidste år tog i mod 1,1 million asylansøgere.

 

Foreningen for bøsser og lesbiske i Berlin i delstaten Brandenburg siger dog, at man har registreret 95 tilfælde af angreb fra 1. august til 31. december sidste år.

 

/ritzau/AFP