Homoseksuelle har det svært i Rusland

Debatten om den forbudte homo-parade under Melodi Grand Prix i Moskva afspejler, at homoseksuelle generelt er ildesete i det russiske samfund. Det fortæller dansk Ruslands-forsker.

Flemming Splidsboel Hansen: De vil meget nødig have dårlig omtale af Rusland lige på dette tidspunkt midt under Melodi Grand Prix.

Mange russiske politikere modarbejder aktivt den lov om homoseksualitet, som er vedtaget, og som ellers siden 1993 har gjort det lovligt at være homoseksuel i Rusland.

- De fordømmer homoseksuelle, og det smitter af på den almindelige russers opfattelse af homoseksuelle, fortæller Flemming Splidsboel Hansen, der er forskningskoordinator ved Forsvarsakademiet, til DR Update.

Negativt syn

- Det kommer til udtryk ved, at folk generelt ikke synes, at homoseksuelle skal have ret til at gennemføre demonstrationer, fortsætter Flemming Splidsboel Hansen. der har forsket i homoseksuelles rettigheder i Rusland.

- Generelt har de et meget negativt syn på homoseksuelle og synes, at det er forkert og måske ligefrem sygeligt at være homoseksuel.

Pres på borgmesteren

Ikke desto mindre forventer Flemming Splidsboel Hansen, at centraladministrationen i Rusland og måske ligefrem præsidenten i de kommende dage vil lægge et kraftigt pres på borgmesteren i Moskva for at få ham til alligevel at tillade den homo-parade på lørdag, som han ellers har forbudt.

- De vil meget nødig have dårlig omtale af Rusland lige på dette tidspunkt midt under Melodi Grand Prix. det betyder også meget for russerne, vurderer han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk