Hongkong-demonstranter har smadret sikkerhedsglas og er trængt ind i parlamentet

Demonstanter har dækket Hongkongs emblem til med et britisk flag.

Her er demonstranterne på vej ind i regeringsbygningen i Hongkong. (Foto: TYRONE SIU © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Efter mange timers forsøg er det lykkedes demonstranter at trænge ind i parlamentsbygningen i Hongkong.

Nyhedsbureauet AP skriver, at de har smadret det sikkerhedsglas og det metalgitter, der forhindrede dem i at komme ind.

Tv-billeder fra i-Cable News viser, hvordan en større gruppe demonstranter med hjemmelavede skjold trænger ind i bygningen.

At dømme efter tv-optagelserne har de politifolk, der forsøgte at holde demonstranterne tilbage med peberspray, trukket sig længere tilbage i bygningskomplekset.

Inde i parlamentsbygningen har demonstranter sprayet med grafitti og dækket Hongkongs emblem til med et flag med Union Jack - altså et flag, der hører til britiske kolonier.

  • Hongkongs emblem er blevet malet over. (Foto: TYRONE SIU © Scanpix)
  • Flaget for den britiske koloni Hongkong er blevet hængt op inde i parlamentet. (Foto: TYRONE SIU © Scanpix)
1 / 2

Urolighederne sker i dag, hvor det er 22 år siden, at Storbritannien overlod Hongkong til det kinesiske styre, efter at Hongkong har været en britisk koloni i mere end 150 år.

Og selv om kineserne har underskrevet en aftale om ikke at blande sig i politiske anliggender i havnebyen, så føler mange, at de ikke holder, hvad de har lovet.

Senest åbnede et lovforslag mulighed for, at myndighederne i Hongkong kan udlevere mistænkte personer til retsforfølgelse i Kina.

Det udløste de første protester, og siden har Hongkongs politiske leder, Carrie Lam, måttet undskylde og trække forslaget tilbage.

/DR Nyheder/