Hongkongs politi rydder demonstranters barrikader

Politiet i Hongkong er begyndt at fjerne barrikader opstillet af prodemokratiske demonstranter i gaderne.

Demonstranter i Hongkongs Admirality-distrikt har i flere uger kæmpet for mere demokrati og uafhængighed af Kina. (Foto: AFP PHOTO / ANTHONY WALLACE © Scanpix)

Efter to uger med flere afspærrede gader i Hongkong, er politiet mandag lokal tid begyndt at fjerne barrikaderne opført af prodemokratiske demonstranter.

Ved det centrale protestområde tæt på offentlige kontorer i Admirality-distriktet er en stor gruppe demonstranter stødt sammen med politiet, som samlede sig i området, siger et vidne til Reuters.

Politi fjerner hegn

Det er Occupy Central, en af organisationerne bag protesterne, som oplyser, at politiet fjerner demonstranternes hegn for at skabe fri passage i gaderne.

Hongkongs demonstranter, der kræver mere demokrati og uafhængighed af Kina, har tidligere meddelt, at de ville trække sig fra et område af byen og rydde blokerede veje nær regeringshovedkvarteret.

Protester rettet mod Beijing

Titusindvis af demonstranter har været på gaderne for at vise deres utilfredshed med, at Kina ikke vil tillade frie valg, når Hongkongs næste leder skal udpeges i 2017.

Vælgerne i Hongkong får kun mulighed for at stemme på ganske få kandidater, som først er blevet godkendt af det kommunistiske regime i Beijing.

Hongkongs regering har kaldt demonstrationerne ulovlige.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter