Tema Terrorangreb i Paris

Hovedmistænkt bag Paris-angreb skal også for retten i Belgien

Salah Abdeslam står til at blive retsforfulgt i Belgien for en skudepisode i marts 2016.

Dette køretøj fragtede den mistænkte til retten i Paris i september sidste år. Han skal nu både for en dommer i Belgien og Frankrig. (arkivfoto) (Foto: Philippe Wojazer © Scanpix)

Salah Abdeslam, som er hovedmistænkt bag angreb i Paris i november 2015, står til at blive retsforfulgt i Belgien for en skudepisode under en politirazzia i Bruxelles i 2016. Det oplyser den belgiske anklagemyndighed.

Dermed står den 27-årige franskmand til at blive retsforfulgt både i Frankrig og Belgien.

Abdeslam og en anden mistænkt er anklaget for besiddelse af illegale våben og drabsforsøg. De deltog angiveligt i en skudepisode 15. marts 2016, da politiet ransagede en bygning i Bruxelles i forbindelse med mistanke om terrorvirksomhed.

Terrorangreb i Paris

130 personer blev fredag d. 13. november dræbt ved skud- og bombeangreb seks forskellige steder i Paris. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Det lykkedes ifølge politiet Abdeslam at stikke af efter skudepisoden, hvor en mistænkt blev dræbt, og flere politifolk blev såret.

Salah Abdeslam blev dog pågrebet tre dage senere i Molenbeek. Et område i Bruxelles, hvor adskillige gerningsmænd bag tidligere angreb i Paris og Bruxelles har boet.

Abdeslam blev udleveret til Frankrig, efter han blev arresteret.

Her er han anklaget for at have spillet en hovedrolle i forbindelse med terrorangrebet i Paris i november 2015, hvor 130 mennesker blev dræbt i forbindelse med selvmordsbomber og skyderier i den franske hovedstad.

Salah Abdeslam er fransk statsborger af marokkansk oprindelse. Han menes at være den eneste overlevende fra den gruppe, der slog til i Paris.

/ritzau/dpa