Huawei sagsøger USA's regering for udelukkelse af markedet

Kinesisk elektronikgigant afviser mistanke om spionage og sagsøger USA for at udelukke Huawei fra markedet.

Huaweis hovedkvarter i Shenzhen, i Guangdong-provinsen i Kina. Selskabet har nu sagsøgt den amerikanske regering for at udelukke Huawei fra det amerikanske marked. Foto: WANG ZHAO / AFP (Foto: © Wang Zhao, Scanpix)

Den kinesiske elektronikgigant Huawei sagsøger den amerikanske regering.

Det oplyser Huawei Technologies Co i en pressemeddelelse natten til torsdag dansk tid.

Søgsmålet er rettet mod en sektion i en amerikansk forsvarslov, der blev vedtaget sidste år, og som nedlægger forbud mod Huawei som leverandør til telenetværk i USA.

Huawei mener, at restriktionerne på det amerikanske marked er "forfatningsstridige".

- Den amerikanske Kongres har gentagne gange slået fejl i forsøget på at indsamle beviser, der kan støtte restriktionerne mod Huawei-produkter, skriver selskabet i pressemeddelelsen.

Ophedet konflikt

Søgsmålet er nyeste eskalering i striden mellem USA og Huawei over troværdigheden af Huawei Technologies.

Huawei er en af Kinas største elektronikvirksomheder. De er desuden verdens største producent af teknologi til det nye højhastigheds-5G-netværk, som er den næste generation af internet, vi får via mobilmasterne.

Men USA har i årevis mistænkt, at Kinas myndigheder kan bruge Huaweis teknologi til spionere, der hvor teknologien anvendes.

De anser derfor virksomheden for at udgøre en sikkerhedsrisiko.

USA forsøger at overtale sine allierede til også at forbyde Huawei på grund af frygt for spionage. De er allerede blevet udelukket i flere vestlige lande.

Huawei har gentagne gange afvist alle anklager om spionage - og udtalt, at selskabets udstyr aldrig er blevet brugt til at spionere.