Hummer og champagne på skatteydernes regning: Fransk vicepremierminister træder tilbage

Sagen er en regulær hovedpine for præsident Emmanuel Macron.

Francois de Rugy fungerede både som vicepremierminister og miljøminister i Emmanuel Macrons regering. Han er i dag trådt tilbage efter vedholdende anklager om korruption. (Foto: Georges Gobet © Scanpix)

De franske medier har den seneste tid hamret løs på den franske vicepremierminister i en sag, hvor han mistænkes for at have brugt skattepenge på hummer, champagne og at renovere sin embedsbolig for en halv million kroner.

Nu er det blevet nok for Francois de Rugy, der træder tilbage. Han afviser dog fortsat anklagerne.

- Angrebene og mediehetzen mod min familie tvinger mig til at gøre det nødvendige og træde tilbage, lyder det fra de Rugy.

Dyre middage til venner

Det undersøgende franske medie Mediapart beskriver, hvordan Francois de Rugy og hans kone angiveligt har levet som "royale for offentlige midler".

De mener at kunne bevise, at parret har inviteret venner til overdådige middage på fine hoteller. Hele ti gange skulle det være tilfældet.

De Rugy afviser som sagt alle anklager, og i fredags forklarede han, at han aldrig har drukket en flaske vin til over 30 euro og desuden heller ikke spiser hummer, fordi han er allergisk over for skalddyr.

Sagen vurderes at være en regulær hovedpine for præsident Emmanuel Macron, der gik til valg på at gøre op med korruption og bringe nye tider ind i fransk politik.

44-årige Francois De Rugy fungerede også som miljøminister i Emmanuel Macrons regering.

Facebook
Twitter