Hunde sendes til Orlando for at trøste pårørende efter massakre

Hundene skal yde følelsesmæssig støtte til efterladte, har tidligere trøstet pårørende efter et voldsomt skoleskyderi.

Allerede søndag sendte organisationen bag 'trøstehundene' bud efter hunde fra hele landet til at støtte berørte. (Foto: DREW ANGERER © 2016 Getty Images)

Sorgen efter massedrabene på homobaren i Orlando hviler tungt over Florida.

Derfor er hunde fra forskellige steder i USA blevet fløjet til staten for at trøste og yde følelsesmæssig støtte til de berørte. Det skriver The Telegraph.

Terapihundene, som de kaldes, er indsat primært til at trøste de overlevende, der oplevede skyderiet på homobaren Pulse, dernæst andre, der på den ene eller andet måde er inddraget i tragedien, hvor over 100 mennesker i alt blev dræbt og såret.

Ron Graff ankommer med sin terapihund, Journey, til et ældrehjem i Orlando for at trøste pårørende. Han og Journey hjælper frivilligt ofrene efter Orlando-skyderiet på homobaren Pulse. (Foto: Craig Bailey © USA TODAY Network)

De firbenede sjælesorgere er sendt til mindehøjtideligheder, hospitaler og hjem, efter at en lokal kirke, som ligger sted på natklubben Pulse, inviterede Chicago-based Lutheran Church Charities (LCC), der organiserer trøstehundene.

Allerede søndag undersøgte organisationen LCC mulighederne for at yde hjælp til de traumatiserede efter katastrofen, som nu benævnes som amerikansk histories værste masseskyderi.

- Vi forhørte os i hele landet om, hvem af vores hunde, der kunne hjælpe, og efter flere flyreservationer er vi her. Vi forsøger altid at reagere 24 timer efter, vi er blevet inviteret, siger formanden for LCC, Tim Hetzner, til netsiden The Dodo.

- Alle hernede er blevet påvirket af dette. Alle elsker kærlige hunde. Det hjælper dem til at tale. Når man kæler med en hund, går ens blodtryk ned, og man slapper af. Og når man slapper af, er der større chance for, at man kan tale om det, man har været igennem, siger han.

Han fortæller, de har haft nogle travle dage, fordi de pårørende er meget hårdt ramt.

Terapihunde har tidligere trøstet amerikanere i sorg. Det skete blandt andet, da Sandy Hook Elementary School i Newton var udsat for et masseskyeri i 2012, hvor en 24-årig mand gik amok med et skydevåben og dræbte 27 - Syv voksne og 20 børn.

Hundene er fløjet til Florida fra Iowa, Texas, South Carolina, Illinois, Nebraska, Tennessee og Wisconsin.

En sorgende kæler med en terapihund til en mindehøjtidelighed ikek langt fra, hvor massakren på klubben Pulse fandt sted i weekenden. (Foto: DREW ANGERER © Scanpix)

På Facebooksiden Gracie Comfort Dog har hunden Gracie sin egen profil, hvor man kan følge med i, hvor hun har rejst og trøstet folk i sorg.