Hundreder anholdt under Kavanaugh-demonstrationer

I dag skal senatet vurdere, om højesteretkandidaten fortsat kan være opstillet til embedet.

Skuespiller og komiker Amy Schumer (forrest) og modellen Emily Ratajkowski var blandt de, som blev anholdt. (Foto: Erik S. Lesser © Scanpix)

Over 300 demonstranter blev i går anholdt i Washington, da de demonstrerede imod udnævnelsen af Brett Kavanaugh som højesteretsdommer.

Protesterne foregik netop som Senatet, det ene kammer i USA's lovgivende forsamling, fik mulighed for at læse en FBI-redegørelse om kandidaten som beskyldes for seksuelle overgreb.

Imens senatorerne fortsat er splittet om, hvorvidt Kavanaugh kan godkendes, var de tusindvis af demonstranter, først og fremmest kvinder, ikke i tvivl, skriver BBC.

Til råb om "Kavanaugh må gå!" mødtes demonstranterne ved den retsinstans, hvor Brett Kavanaugh har sit dommersæde, og marcherede mod Capitol Hill, hvor både Senatet og den amerikanske Højesteret har til huse.

Her trængte flere hundrede ind i aulaen på Hart Senate Building, som er del af senatet, hvor de satte sig ned og nægtede at flytte sig, imens de fortsatte tilråbene.

Kendisser blandt de anholdte

Ifølge BBC skærmede Capitol Hills betjentkorps de lovgivere, som bevægede sig rundt i bygningen, imens nogle af demonstranterne rullede Kavanaugh kritiske bannere ud.

Til sidst blev det dog for meget for ordensmagten, som anholdt samlet 302 mennesker.

Blandt dem var blandt andet modellen Emily Ratajkowski og komikeren og skuespilleren Amy Schumer.

- I dag blev jeg arresteret, imens jeg protesterede mod højesteretsudnævnelsen af Brett Kavanaugh, som er beskyldt af flere kvinder for seksuelle overfald. Mænd som skader kvinder kan ikke længere indsættes i magtpositioner, skrev Emily Ratajkowski på Twitter.

Nye demonstrationer i en anden senatsbygning senere på eftermiddagen medførte endnu ni anholdelser.

Gruppen Women's march var blandt de demonstrerende og kritiserede anholdelserne på Twitter med billeder af begivenhederne.

- Her er udsigten fra gulvet, hvor vi bliver anholdt for at protestere imod udnævnelsen af en seksuel krænker til vores lands højeste ret, skriver gruppen.

Demokraterne: Ufuldstændig efterforskning

Imens demonstranterne gjorde deres yderste for at påvirke senatorerne i forbindelse med afstemningerne om Kavanaughs kandidatur, var politikerne splittede.

Demonstranterne satte sig i aulaen på en senatsbygning og nægtede at flytte si. (Foto: Erik S. Lesser © Scanpix)

Republikanere, som læste FBI-rapporten om højesteretskandidatens opførsel i sin studietid i 1980'erne, opfattede ikke, at den bidrog til anklagerne imod ham. Og flere demokrater mente, at det netop var dokumentets største problem.

Rapporten er "et produkt af en ufuldstændig efterforskning", lød det fra den demokratiske senator Dianne Feinstein, imens Richard Blumenthal, også demokrat, overfor pressen kaldte rapporten en "hvidvaskning", skriver CNN.

FBI-rapporten blev bestilt af præsident Donald Trump, da en republikansk senator i sidste uge krævede yderligere oplysninger, hvis han skulle stemme for udnævnelsen

I dag skal senatorerne stemme om hvorvidt Kavanaugh fortsat kan stilles op, og i morgen er det så tid til den endelige afstemning om, hvorvidt han skal være højesteretsdommer.

Republikanerne sidder på 51 ud af 100 pladser i senatet.

FacebookTwitter