Hundredevis af kvinder demonstrerer i Køln

Flere hundrede kvinder demonstrerede mod sex-overfald foran katedralen i den tyske by Køln.

- Seksuelle krænkelser mod kvinder vil ikke blive tolereret.

Det budskab prydede flere skilte og bannere i en demonstration i den tyske by Køln, hvor over 100 kvinder har anmeldt seksuelle overgreb og tyverier, efter en gruppe mænd angiveligt udnyttede menneskehavet nytårsnat til at omringe kvinderne.

- Jeg er her for at sige, at jeg går ind for et fredeligt samfund, hvor alle kan bevæge sig frit rundt. Det var ikke muligt nytårsaften, siger en demonstrant foran domkirken i Köln.

(Foto: ROBERTO PFEIL © AFP or licensors)

Som man kan se på billedet, så var flere mænd også dukket op til demonstrationen.

De voldsomme begivenheder nytårsaften og -nat, hvor over 100 kvinder blev sexchikaneret og bestjålet, har affødt en række demonstrationer i Køln.

I går var der særligt en demonstrant, der tiltrak forpasserende og pressens opmærksomhed, da hun stillede sig nøgen op foran katedralet i Køln kun iført et skilt og et par sko.

(Foto: OLIVER BERG © (c) DR/Scanpix)

- Respekter os! Vi er ikke et frit bytte, selv når vi er nøgne, står der på skiltet, som Milo Moire holder på billedet.

Begivenhederne i Köln har skabt voldsom kritik af politiet i byen, men også mere generelt af det høje antal flygtninge, der ankommer til Tyskland.

Merkel vil have strengere love for flygtninge

Et andet sted i Tyskland, i byen Mainz, var der også fokus på masseoverfaldene. Der er forbundskansler Angela Merkel taget hen for at mødes med ledelsen i de kristelige demokrater i CDU

Og meldingen efter mødet er, at det nu er nødvendigt med lovstramninger.

- Det, der skete nytårsaften, var modbydelige, kriminelle handlinger, som kræver beslutsomme reaktioner, siger hun på et pressemøde efter mødet.

Mere specifikt foreslår hun, at udvisningsreglerne for flygtninge, som er straffet, skal skærpes.

- Hvis en flygtning bryder reglerne, så må det have følger. Det betyder, at de kan miste retten til at være her - uanset om de har en betinget straf eller en fængselsstraf, siger forbundskansleren, som i Mainz sammen med andre CDU-ledere har underskrevet en erklæring om lovstramninger, siger Angela Merkel.