Hundredevis demonstrerer i Nairobi efter drab på advokat

Demonstranterne i den kenyanske hovedsted protesterer imod såkaldte udenretslige drab.

De flere hundrede demonstranter krævede blandt andet, at landets indenrigsminister Joseph Nkaissery træder tilbage. (Foto: © THOMAS MUKOYA, Scanpix)

En falsk ligkiste blev i dag båret igennem Kenyas hovedstad Nairobi som en del af en protest mod drabet på menneskerettighedsadvokaten Willie Kimani, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De omkring 300 demonstranter anklager politiet for at stå bag mordet og flere bar også t-shirts med teksten ”Stop politi henrettelser”, mens andre havde skilte med krav om indenrigsminister Joseph Nkaisserys afgang.

Willie Kimani samt hans klient og en taxachauffør forsvandt torsdag d. 23. juni efter en høring i retten.

Tre betjente arresteret

Klienten - Josephat Mwendwa – var blandt andet blevet tiltalt for at have været i besiddelse af stoffer og at modsætte sig anholdelse, efter angiveligt at have klaget over at være blevet skudt og såret af politiet.

"Stop udenretslige drab" stod der på den falske ligkiste, som de omkring 300 demonstranter bar under dagens demonstration i Nairobi. (Foto: © Dai Kurokawa, Scanpix)

Først i sidste uge blev ligene af de tre mænd fundet.

Ifølge de kenyanske myndigheder er tre betjente blevet arresteret i sagen.

Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International mener, at sagen giver anledning til bekymring for situationen i Kenya, hvor lokale menneskerettighedsgrupper ofte klager over korruption i politistyrken.

Embedsmænd ved politiet i Kenya siger, at de vil efterforske og retsforfølge alle betjente, som mistænkes for at bryde loven.