Hundredvis af franskmænd skal evakueres fra kinesisk storby

Ved hjemkomsten skal de tilbringe 14 dage i karantæne for at undgå at sprede coronavirusset.

Frygten for coronavirusset sætter sit tydelige præg på millionbyen Wuhan, hvor gaderne næsten er mennesketomme. (Foto: YUAN ZHENG © Scanpix)

Frankrig melder nu, at man vil hente flere hundrede franske statsborgere hjem fra den kinesiske storby Wuhan, der menes at være epicenter for udbruddet af coronavirusset.

Virusset har kostet mindst 80 personer livet, mens antallet af smittede er steget til over 2.700, rapporterer Bloomberg News.

Flere kinesiske byer er lukket ned - herunder Wuhan, hvor gaderne mange steder er mennesketomme.

I aftes kom meldingen fra den franske sundhedsminister, Agnes Buzyn, at man vil evakuere franskmænd fra millionbyen.

- Franske statsborgere vil blive hjemsendt med fly til Frankrig efter aftale med de kinesiske myndigheder. Dette vil ske midt på ugen, lød det fra den franske sundhedsminister ifølge Reuters.

Fredag blev Frankrig det første land i Europa til at melde om bekræftede tilfælde af coronavirusset. Her konstaterede myndighederne, at tre personer var smittet efter besøg i Kina.

De franske myndigheder forventer ifølge Reuters, at flere hundrede af de omkring 800 franskmænd, der bor i Wuhan-området, vil blive hentet hjem.

Ved hjemkomsten skal de tilbringe 14 dage i karantæne for at undgå at sprede virusset i Frankrig.

Kineserne forlænger ferie

Egentlig skulle kinesernes nytårsferie være slut på fredag, men på grund af frygten for spredning af coronavirusset er ferien blevet forlænget indtil på søndag, skriver blandt andre BBC.

Den årlige højtid sætter gang i verdens største menneskevandring, hvor flere hundrede millioner kinesere pakker kufferten og rejser tilbage til hjemstavnen for at fejre nytåret.

I år har de store rejsedage været set som en ekstra stor udfordring på grund af frygten for, at det frygtede coronavirus spreder sig.

Frygten for coronavirusset kan tydeligt ses på gadebilledet i Wuhan:

Flere kinesiske byer er lukket ned, men det er ikke lykkes at undgå spredningen af virusset - henover weekenden er der konstateret 769 nye tilfælde i Kina.

For kort tid siden meldte de kinesiske myndigheder om det første dødsfald i Hainan-provinsen i den sydlige del af landet.

I spillebyen Macau nægter casinoerne adgang til personer, der har været i Hubei-provinsen, hvor Wuhan ligger, inden for de seneste to uger. Også Hongkong har indført lignende tiltag.

95 procent af dødsfaldene har indtil videre fundet sted i Hubei-provinsen, rapporterer The Guardian.

Også i ø-staten Singapore er der konstateret fire tilfælde af virusset. Her frygter man, at landets økonomi vil blive påvirket.

- Det vil bestemt have en indvirkning på vores økonomi, forretninger og forbrugertillid i år - særligt fordi situationen forventes at vare ved i noget tid, lyder det fra Singapores handelsminister, Chan Chun Sing, skriver Reuters.