Hundredvis af skolebørn stadig savnet efter Boko Haram-kidnapning: 'Jeg græder for alle børnene'

Mange forældre venter desperat på børnene. Islamiske fundamentalister går direkte efter skolerne, siger korrespondent.

Flere end 300 skolebørn er fortsat ikke vendt hjem, efter at bevæbnede mænd på motorcykel sent fredag aften stormede en kostskole for drenge i byen Kankara i det nordvestlige Nigeria.

Det skriver flere medier.

Tirsdag tog den militante islamistiske gruppe Boko Haram i en lydbesked ansvaret for at have bortført skoleeleverne.

Og foran skolen sidder flere forældre og venter på deres drenge.

- Ingen kvinde ønsker at sidde herude på det her tidspunkt, men vi kan ikke sove, og vi kan ikke spise, fordi vi savner vores børn, siger en af dem ifølge nyhedsbureauet AP.

- Når vi ser sikkerhedsfolk gå frem og tilbage, giver det os håb for at finde vores børn.

- Jeg græder ikke kun for mit eget barn, jeg græder for alle børnene, siger en anden forælder.

Forældre til de kidnappede drenge venter foran den skole, hvor de blev kidnappet. (Foto: KOLA SULAIMON © Scanpix)

Politiet oplyser, at de bevæbnede mænd skød omkring sig med AK-47-automatvåben.

Det er stadig uklart, præcis hvor mange børn der er blevet kidnappet. En talsmand fra militæret har dog sagt til det nigerianske Channel TV, at 333 drenge er savnet efter fredagens angreb på kostskolen.

Mandag skrev guvernøren i staten Katsina, Aminu Bello Masari, at kidnapperne havde 'taget kontakt til regeringen'.

Som det fremgår af tweetet, så er der altså en dialog i gang med kidnapperne, men det er endnu usikkert, hvornår og om der overhovedet er udsigt til, at drengene bliver sat fri.

#BringBackOurGirls

Boko Haram har stået bag utallige bortførelser i løbet af de seneste år, hvor særligt skolepiger har været gruppens mål.

Mest kendt er kidnapningen af flere hundrede skolepiger fra Chibok i det nordøstlige Nigeria i 2014, hvoraf mange endnu ikke er løsladt.

Medlemmer af #BringBackOurGirls-kampagnen demonstrerer mere end to år efter flere hundrede skolepiger blev kidnappet i Nigeria. Mange af dem er endnu ikke blevet løsladt. (Foto: AFOLABI SOTUNDE © Scanpix)

Bortførelsen førte til en enorm international kampagne under hashtagget #BringBackOurgirls eller "Bring vores piger tilbage" på dansk.

Boko Haram opererer i det nordlige Nigeria, hvor næsten to millioner mennesker har måttet flygte på grund af gruppens terrorangreb.

Gruppens navn kan oversættes til 'Bøger er en synd', som referer til, at børn ikke skal have uddannelse i fag som naturvidenskab og samfundsfag.

FacebookTwitter