Hundredvis anholdt ved klimademonstration i London: Protester fortsætter i dag

Politiet i London har anholdt næsten 300 klimaaktivister, der blokerede veje i det centrale London.

Oxford Circus og Waterloo Bridge. Det er nogle af de helt centrale steder i London, som klimaaktivister begyndte at blokere i går, og som førte til anholdelser i hundredvis.

Ifølge BBC blev 290 aktivister anholdt, og Metropolitan Police oplyste i går, at flere hundredetusind mennesker blev berørt af forstyrrelser i trafikken som følge af blokaderne.

Demonstrationerne fortsætter i dag på tredje dag.

Aktivistgruppen Extinction Rebellion ("Udryddelsesoprør", red.) har meldt ud, at målet er at "lukke London ned" ind til den 29. april. De har således advaret om planer om at forstyrre tog- og undergrundstrafikken i den britiske hovedstad med deres protester i dag.

- Folk vil helst ikke gøre det, men regeringens manglende handling i lyset af denne nødsituation, giver os ikke andet valg, siger en talsperson for demonstranterne ifølge The Guardian.

Londons borgmester, Sadiq Khan, opfordrer aktivisterne til at besinde sig, selvom "han deler deres passion for klimaet", som han ifølge BBC siger.

- Jeg er ekstremt bekymret for planerne om at forstyrre metroen, som nogle åbenbart planlægger at gøre i dag, siger han i en pressemeddelelse.

Opråb til de britiske politikere

Demonstranterne er frustrerede, fordi de mener, at de britiske politikere ikke tager sig af klimaforandringerne.

- Jeg er her for min syv-årige niece og hendes fremtid, som jeg er meget bekymret for. Om der vil være nok mad til hende, om der vil være et sikkert sted for hende at bo, lyder det ifølge BBC fra en demonstrant, der har låst sig fast til en lastbil med håndjern på Waterloo Bridge.

Aktivistgruppen har tre mål. Den kræver, at regeringen gør folk opmærksom på de sande konsekvenser ved klimaforandringer, at CO2-udledningen skal reduceres til 0 i 2025, og at en myndighed bestående af almindelige borgere skal nedsættes for at holde øje med tiltagene på området.

  • Her ses demonstranter blokere krydset ved Oxford Circus i det centrale London. (Foto: Neil hall © Scanpix)
  • Politiet anholder en klimademonstrant på Waterloo Bridge. Billedet er fra i går. (Foto: Andy rain © Scanpix)
  • Aktivistgruppen Extinction Rebellion var hovedaktørerne bag omfattende klimademonstrationer flere steder i den britiske hovedstad. (Foto: Neil hall © Scanpix)
  • En ældre kvinde blev i går ligeledes anholdt for sin deltagelse i klimademonstrationen - her på Waterloo Bridge i London. (Foto: Peter Nicholls © Scanpix)
  • Aktivistgruppen meddelte, at målet var at spærre fem centrale områder i London for at sætte fokus på klimaet. (Foto: Ben Stansall © Scanpix)
1 / 5

Indbyggere føler sig generet

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for de seneste dages klimademonstrationer i London.

Omkring 500.000 indbyggere er blevet påvirket af blokaderne i trafikken, hvilket har givet massive forsinkelser.

Flere kalder det ligefrem "modbydelig vandalisme", skriver BBC. Langt størstedelen af de anholdte er blevet arresteret for forstyrrelse af den offentlige orden.

På aktivistgruppens Twitter-profil kan man se, hvordan aktivisterne fortsat var til stede på centrale steder som Oxford Circus tidligt i morges.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk