Hver eneste dag bliver 100 personer stukket ned i England og Wales

Knivoverfald i England og Wales er steget med 21 procent i den seneste årsopgørelse.

Politiet i gang med efterforskning efter endnu et knivoverfald i London. (Foto: © Neil hall, Scanpix)

En fredag eftermiddag i marts blev den 22-årige Mohammed Nabeel Hassan stukket ned, gentagne gange, ved højlys dag i det centrale Oldham uden for Manchester. Han døde kort tid efter på hospitalet.

37.443 knivoverfald på et år

Knivdrabet på Hassan er et af de seneste i en bølge af mord i England og Wales, der især har ramt London.

Alene i 2018 er mindst 20 personer blevet blevet dræbt af knivstik i London. Fra oktober 2016 til september 2017 omkom 80 personer af knivstik i London. Det viser den seneste årsopgørelse fra politiet.

For knap en måned siden blev den kendte skuespiller og model Elizabeth Hurleys 21-årige nevø, Miles Hurley, stukket ned af en gruppe mænd i London.

- Det er triste tider, skriver Elizabeth Hurley på sin Instagram-profil.

I den seneste opgørelse fra 2017 er der på 12 måneder i alt registreret 37.443 knivoverfald i England og Wales, altså i snit 100 knivoverfald om dagen. Det er en stigning på 21 procent i forhold til perioden før.

Også andre former for kriminalitet er i stigning. Chikane og stalking er steget med 36 procent, røveri med 29 procent, kriminalitet i køretøjer med 18 procent og overfald med våben 20 procent.

Dillon blev stukket ni gange

En anden mand, der heldigvis overlevede et overfald, er 19 årige Dillon Willis. Han blev overfaldet med en kniv, da han en aften gik tur med en pige.

- Jeg blev først stukket i armen, husker Dillon Willis.

- Jeg fik i alt ni stiksår, det sidste i ryggen, men det lykkes mig at løbe væk. Mens jeg løb, mistede jeg meget blod og måtte flyves til hospitalet i en helikopter, fortæller Dillon Willis til DR Nyheder.

- Hvis jeg var ankommet to minutter senere, ville jeg have været død.

Han mener ikke, at politiet kan gøre meget ved problemet.

- Hvis du er i et forkert område, bliver du set på som en fjende, siger Dillon Willis.