Mens vi herhjemme diskuterer, i hvilket tempo samfundet skal genåbnes, så er det gået hurtigt i Kina, hvor pandemien startede, og hvor man var de første til at lukke ned.
Her tre måneder senere ligner landets største by, Shanghai, næsten sig selv igen, fortæller Philip Khokhar, DR's Asien-korrespondent.
Han vendte tilbage til den kinesiske megaby i slutningen af sidste måned og kom omgående i to ugers tvungen hotelkarantæne.
For halvanden uge siden sluttede korrespondentens karantæneperiode, så han igen kunne bevæge sig udenfor.
- Jeg blev faktisk chokeret over, hvor hurtigt genåbningen var sket, siger han.
- Også fordi man her i Shanghai ikke overholder anbefalinger om social distance, som for eksempel danske sundhedsmyndigheder konstant prædiker. Her i Kina er der en stor tiltro til, at mundbind og skrappe karantæneregler er vejen til at bekæmpe corona.
Hverdagen på vej tilbage
Mens skoler og uddannelsesinstitutioner fortsat er lukkede, så er hverdagen så småt på vej tilbage på mange andre områder i Shanghai.
Folk står op ad hinanden i den offentlige transport, man kan igen få sved på panden i det lokale træningscenter, og megabyens indbyggere stuver sammen på byens spisesteder.
- Jeg føler, at alt er ved at blive normalt igen, fortæller skolelæreren Zhou Nan.
- Det er næsten tid til at smide ansigtsmasken, siger hun.
Og læreren er ikke alene om at sænke paraderne.
- Der er sket et mærkbart fald i Shanghai-befolkningens angst for corona på få uger, fortæller Philip Khokhar.
- Grundlæggende får folk også at vide af regeringen, at virusset er næsten udryddet i Kina, så derfor ånder mange lettet op. Om det er tand for tidligt, må tiden vise, siger korrespondenten.
Coronapandemien har sit udgangspunkt i den kinesiske millionby Wuhan, og i lang tid var stort set alle verdens tilfælde af virusset at finde i Kina.
Siden er de kinesiske smittetal faldet drastisk, mens det er gået den anden vej mange andre steder i resten af verden.
De kinesiske tal er dog omdiskuterede, og flere iagttagere mener, at det reelle dødstal er betydeligt højere. I sidste uge opjusterede de kinesiske myndigheder dødstallet i Wuhan med knap 1.300 personer.
Her erkendte de, at mange sager enten er blevet "fejlrapporteret" eller helt manglede i de tidligere opgørelser.