Hverdagen på vej tilbage i Stockholm: Politiet hæver afspærringer efter lastbilangreb

Varehuset Åhléns, som lastbilen bragede ind i fredag eftermiddag, genåbner søndag.

Borgerne i Stockholm kan atter benytte byens største gågade, Drottninggatan, da politiet har afsluttet sine gerningsstedsundersøgelser og hævet afspærringen. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Mere end et døgn efter, at en stjålet lastbil bragede ind i varehuset Åhléns i centrum af Stockholm, hæves afspærringen af Drottninggatan, der er byens største gågade.

Det skyldes, at politiet nu har afsluttet gerningsstedsundersøgelserne.

Det skriver SVT og Expressen.

Hændelsen, som politiet efterforsker som terror, har dog sat sine tydelige præg på Drottninggaten, hvor hjulaftrykkene stadig kan ses på gadens belægning.

Dermed kan stockholmerne atter bevæge sig ned ad gågaden, og snart vil de også kunne besøge Åhléns igen. Varehuset oplyser nemlig, at det slår dørene op i morgen på trods af de store skader, som lastbilen har forvoldt på bygningen.

Billedet, der er taget d. 7. april, viser det sted, hvor lastbilen ramte ind i varehuset Åhléns. (Foto: MAJA SUSLIN © Scanpix)

Varehuset har dog måttet lægge ører til en del kritik på sociale medier. For med meldingen om, at det genåbner i morgen, fulgte nemlig også beskeden om, at der var halv pris på beskadigede varer.

Derfor har Åhléns nu været ude og undskylde.

- Af respekt for vores kunder ville vi være tydelige med at fortælle, hvad de kunne forvente ved morgendagens åbning. Vi har røgskadede produkter i vores varehus, som vi ikke kan sælges til fuld pris. Vi er meget kede af, hvis vores informationsmail er blevet opfattet som noget andet, end det vi har forklaret ovenfor. Det var virkelig ikke vores hensigt, skriver varehuset på dets hjemmeside.

Offer identificeret

Fire personer mistede livet i lastbilangrebet. Af de fire omkomne er én blevet identificeret, oplyser svensk politi til Dagens Nyheter.

Politiet ønsker dog ikke at oplyse om alder og køn på den identificerede.

Den formodede gerningsmand, en 39-årig mand med usbekiske rødder, blev anholdt i går.

Derudover skriver flere svenske medier, at politiet ved to aktioner har pågrebet seks personer – alle med usbekisk baggrund – der nu skal afhøres. Oplysninger, som politiet ikke ønsker at kommentere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk