Hvert halve minut bliver en brite indlagt med corona

Imens håber Storbritannien på at vaccinere sig ud af coronakrisen.

De daglige smittetal er på vej ned, men indlæggelser og dødstal fortsætter med at slå rekorder. (Foto: Oli Scarff © Scanpix)

Presset på de britiske hospitaler fortsætter med at stige.

Lige nu er 37.475 patienter indlagt med coronavirus, og ifølge den britiske sundhedsminister, Matt Hancock, bliver en ny brite indlagt på hospitalet med coronavirus hvert halve minut.

Mens det daglige antal nye smittetilfælde ser ud til at have toppet i Storbritannien, slår antallet af hospitalsindlæggelser og coronarelaterede dødsfald stadig nye rekorder - præcis som eksperter for få uger siden advarede mod.

Der er lige nu flere indlagte med coronavirus i Storbritannien, end der har været på noget tidpunkt under pandemien.

Storbritannien er blandt de lande, der indtil videre har vaccineret flest borgere mod coronavirus. Alligevel kommer det ifølge sundhedsministeren til at 'tage noget tid', før vaccinationerne kommer til at få hospitalsindlæggelserne til at falde igen.

Kæmpe vaccinationscentre skal accelere Storbritanniens vaccineprogram. (Foto: Matthew Childs © Scanpix)

Vaccineplan skal knække kurven

Flere end fire millioner mennesker i Storbritannien har nu modtaget det første skud vaccine.

Det er blandt andet sket på et felthospital i London, et fodboldstadium i Bristol, en travbane i Surrey og en tennisklub i Manchester. Disse kæmpe vaccinationscentre, skal knække landets coronakurve.

- Vores vaccineprogram fortsættter med at accelerere og ekspandere. Yderligere ti kæmpe vaccinationscentre er klar fra i dag, sagde Matt Hancock mandag på et virtuelt pressemøde.

Ifølge sundhedsministeren er Storbritanien godt på vej med deres mål om at vaccinere de mest udsatte grupper inden midten af februar. Det dækker over 15 millioner mennesker.

- Hver dag vaccinerer vi over dobbelt så mange som noget andet land i Europa, fortæller Matt Hancock.

Han har tidligere sagt, at Storbritanniens vaccineplan skal være 'grundstenen' i afslutningen på pandemien.

- Vi har vaccineret mere end halvdelen af personer over 80 - og halvdelen af vores plejehjemsbeboere. Vi ved, at disse grupper er mest sårbare over for coronavirus, siger sundhedsministeren.

'Ødelæg det ikke nu'

Premierminister Boris Johson annoncerede en ny national lockdown i England 4. januar. Det er tredje lockdown i landet, siden coronapandemien begyndte.

Skolerne holder lukket, indbyggerne er blevet bedt om at holde sig inden døre - og kun gå ud, hvis det er nødvendgt.

Nordirland, Skotland og Wales har også indført nedlukninger.

Den nye lockdown skulle bremse smitten fra den nye, mere smitsomme virusmutaion, der særligt spredte sig i London og det sydøstlige England - og fik coronasmittetallene til at eksplodere. Siden har mutationen spredt sig hurtigt i Irland og presset landets sundhedsvæsen i bund.

Selvom smittetallene falder, opfordrer sundhedsministeren til, at briterne ikke begynder at slække på coronarestriktionerne.

- Ødelæg det ikke nu. Vi er på vej ud af det her. Vi er nødt til at holde fast, siger Matt Hancock.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter