Hvis Grækenland beder om hjælp vil Rusland overveje det

Hvis Grækenland beder om økonomisk hjælp, er Rusland åben, siger vicepremierminister.

Grækenland har endnu ikke bedt Rusland om økonomisk hjælp, men sker det, vil den russiske regering overveje det. (Foto: Paul Hanna © Scanpix)

Rusland er klar til at overveje finansiel støtte til Grækenland, siger den russiske vicepremierminister Arkadij Dvorkovitj i et tv-interview.- Vi vil støtte enhver løsning, som bliver foreslået af Grækenland og vores europæiske partnere for at regulere den græske gældskrise, siger Dvorkovitj til tv-stationen RT, skriver nyhedsbureauet Tass.

- Investeringsprojekter og handel med Grækenland har høj prioritet for os. Hvis de har brug for finansiel hjælp, vil vi overveje spørgsmålet, siger han.For tidligt med drøftelserEn talsmand for Kreml siger ifølge Tass, at det er for tidligt at drøfte økonomisk hjælp til Grækenland.

- Lad os først afvente forhandlingerne, siger talsmanden, Dmitrij Peskov, med henvisning til det hasteindkaldte møde på mandag i Bruxelles, hvor eurolandenes ledere mødes i et nyt forsøg på at finde en løsning på den græske gældskrise.Afventer et konkret forslagHan tilføjer, at Rusland skal have et konkret forslag fra regeringen i Athen, inden der sker noget som helst.- Det er en abstrakt diskussion uden specifikke forespørgsler eller forslag, siger talsmanden.Tidligere har russiske embedsmænd afvist at hjælpe de kriseramte grækere./ritzau/Tass

Facebook
Twitter