Hvis tre milliarder kroner ikke er nok til at hjælpe oversvømmede områder, 'så finder vi' flere, lover tysk finansminister

Oversvømmelserne har forårsaget skader for milliarder af euro og kostet over 170 mennesker livet i Tyskland.

Den tyske regering er klar med en økonomisk hjælpende hånd til oprydningsarbejdet efter de voldsomme oversvømmelser. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

Rettelse: Tidligere fremgik det af overskriften i nærværende artikel, at Tyskland agtede at hjælpe med 1,5 milliarder kroner. Det samlede beløb er tre millarder kroner.

Den tyske regering sender nu en hjælpende hånd til de oversvømmede områder i Tyskland,

Regeringen er nemlig blevet enige om at sende en hjælpepakke på samlet 400 millioner euro - omkring tre milliarder kroner - dertil. Pengene skal blandt andet bruges til genopbygning af veje, broer og jernbaner, som er blevet ødelagt af vandmasserne.

- Hvis det bliver nødvendigt med flere midler, så finder vi dem, fortalte den tyske finansminister Olaf Scholz på et pressemøde tidligere i dag.

Halvdelen af pengene kommer fra den tyske stat, den anden halvdel fra delstaterne, Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen, selv.

En collage viser ødelæggelserne i byen Euskirchen i Vest Tyskland. (Photos by SEBASTIEN BOZON / AFP) (Foto: Sebastien Bozon © AFP or licensors)

Og der er brug for hjælp til det enorme oprydningsarbejde, der finder sted rundt omkring. Blandt andet i byen Koblenz i delstaten Rheinland-Pfalz, som har været hårdt ramt af oversvømmelserne.

Her har vandmasserne flået vaskemaskiner ud af huse, slået møbler til pindebrænde og kastet biler rundt i gaderne, fortæller DR Nyheders reporter Kirstine Biltoft-Knudsen, der befinder sig i Koblenz.

- Alt det er man i gang med at fjerne, og det tager lang tid. De redningsfolk, jeg har talt med, regner med, at det vil tage flere uger. Derudover er der stadig områder med flere landsbyer, som man ikke er nået frem til endnu, fordi vejene er ødelagte eller oversvømmede.

Der er stadig mange savnede og en risiko for, at dødstallet vil stige. Katastrofen har fået frivillige fra hele Tyskland - og Danmark - til at komme til området for at hjælpe. De slutter sig til de 15.000 ansatte ved det tyske beredskab, politi og militær, der også er blevet sendt til de hårdest ramte områder.

Herunder ses oprydningsarbejderne i en by i delstaten Rheinland-Pfalz:

- Vi kan hele tiden høre helikoptere, der flyver frem og tilbage i området. De leder efter overlevende og fragter nødhjælp til byerne, hvor der hverken er strøm eller vand, fortæller Kirstine Biltoft-Knudsen.

  • Oversvømmelserne har efterladt store ødelæggelser. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)
  • Oprydningsarbejdet er i gang, men kommer til at tage lang tid. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)
  • Pengene fra hjælpepakken skal sætte yderligere kræfter bag oprydningsarbejdet. (Foto: Thilo Schmuelgen © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Den tyske regering forventer en regning på omkring to milliarder euro - knap 15 milliarder kroner - for de skader, der er sket på jernbaner, veje og anden infrastruktur.

Regeringen i delstaten Rheinland-Pfalz har desuden besluttet, at hver hustand, der er ramt af oversvømmelserne, kan få op til 3500 euro - lidt over 26.000 kroner - i nødhjælp.

Samtidig er der afsat 90 millioner euro til at geninstallere katastrofesirener i områderne.

(Foto: Grafik: Søren Winther Nørbæk)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk